Na de succesvol verlopen Winter en Summer Games in 2021 nemen cvv Sparta en AWA Outdoor het initiatief voor de Wintergames 2022.

Ondanks de onduidelijkheid ten gevolge van de Coronamaatregelen hebben cvv Sparta en AWA Outdoor besloten dat de Wintergames op zaterdag 15 januari in ieder geval door zullen gaan. De activiteiten zijn in principe bedoeld voor jongeren van 13 t/m 26 jaar. Op dit moment is de deelname voor jongeren van 18 t/m 26 jaar nog twijfelachtig omdat de coronamaatregelen welke gelden t/m 14 januari dit niet toestaan.

De deelname van jongeren van 13 t/m 17 jaar staat niet ter discussie.

De Winter Games hebben als doel om, met extra sport- en spelactiviteiten, jongeren te motiveren in beweging te komen. Tijdens de coronapandemie krijgen jongeren vooral te horen wat er allemaal niet mag én niet kan. Daarom is het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven zodat ze positiever de wintermaanden door kunnen komen. Uit onderzoek blijkt dat jongeren tijdens deze coronapandemie minder zijn gaan bewegen, 4 op de 5 beweegt zelfs te weinig. Daarnaast geeft de helft van de jongeren aan zich gespannen te voelen.

Wat gaan we doen?
Dit keer geen bootcamps in teamverband, maar een aanbod op zaterdag 15 januari 2022 van in totaal 10 sportclinics, waar jongeren (meisjes en jongens) individueel aan deel kunnen nemen. Opgeven met teamgenoten, een vriend of vriendin of met een groepje is natuurlijk wel mogelijk. Doe het snel, want vol is vol!

Welke clinics worden aangeboden:
Mountainbiken: AWA outdoor stelt de mountainbikes beschikbaar en onder begeleiding ga je ca. 2 uur onder begeleiding op pad en leer je al doende de technieken van deze populaire vorm van wielersport.

Handboogschieten: een sport die zich mag verheugen in toenemende belangstelling en dit is de gelegenheid om het een keer uit te proberen. Aandacht voor o.a. techniek, positie en concentratie

Klimmen: er wordt hiertoe een speciale klimtoren opgesteld met een hoogte van 10 meter. Een hele uitdaging die begint met het bijbrengen van de technische aspecten. Deelnemers klimmen gezekerd en met in acht neming van alle veiligheidsvoorschriften

Run workout: een clinic gericht op de verbetering en uitvoering van de looptechniek en stap afwikkeling van de deelnemers. Agility it is! Je wordt gedurende de clinic steeds sneller.

Boksen: techniek, kracht en conditie vormen de basis voor deze oersport. Je vergroot je weerbaarheid en je wordt ook lekker moe. Ook je core komt aan het werk.

De clinics starten in twee blokken en wel om 10.00 uur en om 13.00 uur op het terrein van AWA Outdoor aan de Kotkampweg.

Voor wie?
Conform de subsidievoorwaarden kunnen jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 26 jaar deelnemen. En dan niet allen leden van CVV Sparta, maar ook niet-leden, zoals jongeren uit de buurt en wijk en leden van andere sportverenigingen.

Aan de afzonderlijke clinics, aangeboden in twee sessies met als aanvangstijdstippen 10.00 en 13.00 uur kunnen tussen de 12 en 20 deelnemers per keer deelnemen. De Summer Games zijn een initiatief van de Krajicek Foundation, de Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland om jongeren te motiveren om tijdens de winterperiode in beweging te komen en hen hiermee een positieve impuls te geven. Bij de organisatie van de clinics worden de geldende Coronavoorwaarden in acht genomen.

Opgave
Deelname aan de clinics is gratis. Opgave kan tot uiterlijk 8 januari a.s. via email of telefonisch, o.v.v. Wintergames en aan welke clinic(s) je deel wilt nemen, bij Awa Outdoor Sports info@awa-outdoor.nl of telefonisch 06 53903664. Je kunt maximaal aan 1 clinic in de ochtend en 1 clinic in de middag deelnemen.

Ten gevolge van de geldende coronamaatregelen, het voorbehoud ten aanzien van deelname voor de doelgroep 18 t/m 26 jaar, wordt verzocht om bij aanmelding de leeftijd door te geven

Zoals gemeld is de organisatie een samenwerking tussen de partners cvv Sparta en AWA-outdoor op ontmoetingspark Schreurserve.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter