Vrijwilliger Sparta Enschede

Vrijwilliger bij Sparta Enschede

Sparta Enschede is altijd op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij verschillende taken en afdelingen binnen de voetbalclub. Zie hieronder een overzicht van alle taken binnen Sparta Enschede:

Bestuur
Het bestuur regelt de dagelijkse gang van zaken en bepaalt het beleid binnen de vereniging.

Beltona Beloften Competitie
Gevraagd voorzitter Beltonacommissie:
De commissie is al enige tijd op zoek naar een voorzitter. Hij/zij zit de periodieke vergaderingen voor en stelt de agenda samen. Daarnaast vertegenwoordigt deze persoon de commissie binnen de vereniging en zo nodig ook naar buiten , bijv. bij een interview voor de krant i.v.m. de jaarlijkse finaledag. Hij/zij heet de gasten (vertegenwoordigers van clubs, de gemeente, KNVB etc.) welkom op de finaledag en verzorgt de aftrap en het sluitstuk (prijsuitreiking) op deze dag. De voorzitter wordt ondersteund door 8 commissieleden aan wie de diverse taken binnen de commissie zijn toegewezen. Gezien de gemiddelde leeftijd van de commissieleden wordt een jonger iemand op prijs gesteld.
De vergaderingen vinden gemiddeld één keer per 3 weken plaats op de dinsdagavond. Het gemiddeld tijdsbeslag wordt geschat op 1 a 1 ½ uur per week.
Voor nadere info kun je Frank van Dorp bellen (06-19711058) of mailen

Accounts
De accounts sturen een bepaald onderdeel van de vereniging aan. Deze accounts hebben vaak behoefte aan menskracht. Dit is iets voor u wanneer u een regelaar bent.

VTZ
Stuurt de voetbaltechnische kant aan.

Facilitaire zaken
Houdt zich vooral met de accommodatie bezig- iets voor mensen met technische kennis. Op dit moment heeft facilitaire zaken voldoende vrijwilligers.

Sponsoring ASS
Probeert nieuwe sponsoren te vinden en door goede contacten met de bestaande sponsoren te onderhouden bestaande sponsoren te behouden voor de club.

Medische faciliteit
Dit account regelt de medische zaken binnen de club – verzorgers bij de verschillende teams vallen onder dit account- heeft kennis op dit gebied(bijv. sportmassage) dan kunnen we u prima gebruiken.

Accommodatiebeheer
Het onderhouden van keedkamers en velden door de week en op zaterdag.

Vrijwilligers
Dit account probeert vrijwilligers te werven en vrijwilligers te behouden voor de club door o.a. een aanspreekpunt voor hen te zijn en waar nodig scholing te organiseren.

Jeugdcommissie
Organiseert activiteiten binnen de club, die buiten het voetbal technische gedeelte vallen

Elftalleiders
Senioren
A/B/C/D jeugd
E/F/ jeugd
Mini’s
Dames

Trainers:
Er is altijd behoefte aan trainers voor de jeugdteams.

Verenigingsscheidsrechter voor de morgen als de middag
Senioren
JO19 – JO17
JO 15 – MO15 – JO13 – MO13
JO11 – MO11- JO9
mini’s

Begeleiden van scheidsrechters bij de thuiswedstrijden van het 1e en 2e elftal
Dit is voor, tijdens en na de thuiswedstrijden. Het 2e speelt altijd om 12.00 uur thuis en het 1e om 14.45 uur.

EHBO/BOT team
U bent in het bezit van een EHBO diploma. Bent u niet in het bezit van een diploma, dan zorgt Sparta voor scholing. Op zaterdag werkt men in twee dagdelen van 8.30 uur tot 12.30 uur en van 12.30 uur tot het einde van de wedstrijden. Tevens zijn er incidenteel EHBO’ers nodig bij doordeweekse wedstrijden. In overleg wordt er een rooster gemaakt.

Infodesk
Op zaterdagmorgen mensen wegwijs maken.

Toernooicommissie
Bijvoorbeeld het helpen organiseren van het Hummelkestoernooi voor de D, E & F jeugd.

Bar/keuken/koffiebar medewerker
De bardienst wordt op zaterdag gedaan in twee diensten van 8.00 uur tot 13.00 uur en van 13.00 uur tot 18.00 uur.
De keukendienst is op zaterdag van 9.00 uur tot 13.00 uur en van 13.00 uur tot 17.30 uur
De koffiebardienst is van 8.00 uur tot 13.30 uur en bij thuiswedstrijden van het eerste van 13.30 uur tot 17.00 uur.
In principe wordt men eens in de vier à vijf weken ingeroosterd. Wanneer u minder vaak kunt is dat ook prima

Gastvrouw/heer bestuurskamer
Tijdens de thuiswedstrijden van ons eerste elftal worden vertegenwoordigers van de tegenpartij, scheidsrechter, genodigden etc. ontvangen in de bestuurskamer. De gastvrouw/gastheer zorgt ervoor dat de mensen in de bestuurskamer op een representatieve wijze ontvangen worden.

Begeleiden pupil van de week
Opvangen en begeleiden van pupil, ouders, broertjes en zusjes tijdens de thuiswedstrijd van het 1ste elftal.

Schoonmaakploeg
Elke maandagmorgen worden de kantine/keuken en de kleedkamers schoongemaakt. Er wordt begonnen met gezellig koffiedrinken. Op vrijdagmiddag wordt het gebouw gereed gemaakt voor de zaterdag.

Ook hier is het zo, dat het fijn zou zijn, wanneer u bijvoorbeeld elke maandag zou kunnen. Zegt u echter ik kan alleen om de twee weken of eens per maand, dan zijn wij ook ontzettend blij met u

Accommodatie
Onze accommodatie moet onderhouden worden. Dit gebeurt dagelijks, maar ook incidenteel zijn er klussen te doen. Tijdens de zomermaanden vindt er altijd groot onderhoud plaats. Het zou fijn zijn wanneer we een beroep op u zouden kunnen doen, wanneer dat nodig mocht zijn.

Clubblad
Redacteuren zijn altijd welkom. Maar ook mensen die willen helpen het blad verzendklaar te maken zijn welkom.

Kassamedewerker
Bij de thuiswedstrijden van ons eerste team wordt de kassa bemand door twee personen. Dit is een taak, die dus slechts eens per twee weken hoeft te worden uitgevoerd en slechts ongeveer twee uur in beslag neemt.

Oud papier ploeg
Dit is een maandelijkse terugkerende activiteit.

Ondersteuning bij inname en uitgifte kleding
Dit gebeurd aan het eind en begin van het seizoen.

Overige taken
Ongetwijfeld zijn er nog meer taken, die binnen de vereniging vervuld kunnen worden. Taken waarvan u zegt: ”Met mijn kennis, en /of beroepsmachtige ervaring, zou ik iets kunnen betekenen voor de vereniging”.

Inschrijfformulier Vrijwilliger

 

4 + 2 =