Jubileum nieuws

3 juli 2021 De Sparta – Twentedag

 Met de kampioensschaal van FC Twente VR

De dagen ervoor kwam de regen nog met bakken uit de lucht, maar op zaterdag 3 juli was er een stralend zonnetje. ‘s Ochtends was er een clinic voor alle meisjesteams van Sparta verzorgd door een vijftal speelsters van FC Twente Vrouwen. Om 9 uur werd begonnen met de MO 11. Naast afronden, passen en samenspel was het hoogtepunt toch wel op de foto met de kampioensschaal van de FC Twente Vrouwen. De landskampioen van 2021. De speelster van FC Twente beantwoorden ook de vragen van onze meisjes.

Daarna kwamen de MO13, MO15, MO17 en MO 19 aan de beurt voor het zelfde programma. Fijn was ook dat veel ouders weer konden mee genieten van hun dochters op het mooie versierde terrein. Er was van alles te eten en te drinken en de Jubileumcommissie had een shop in gericht waar allerlei spullen met jubileumlogo te koop zijn. Deze zijn nog steeds te bestellen via de website van Sparta. Ook de kidsclub van FC Twente was aanwezig.

Sparta JO17-1 – FC Twente VR beloften

De middag begon met een wedstrijd van de JO17 van Sparta tegen de Beloften van de FC Twente Vrouwen. Sparta won deze wedstrijd met 6-2. De jongens en 1 meisje van Sparta gingen op de foto met het beloftenteam.

Daarna begonnen de voorbereiding van de hoofdmaaltijd. De wedstrijd van Sparta 1 tegen de hoofdmacht van FC Twente. Deze werd gespeeld op het hoofdveld van Vosta, omdat Twente op natuurgras wil spelen. De medewerking van onze buren was prima. Zo’n 1700 bezoekers (na aanmelding en met testbewijs/vaccinatiebewijs) zagen een boeiende wedstrijd. Na de openingsgoals van FC Twente was de mooiste goal van de wedstrijd voor Sparta. Imar Bult schoot vanaf iets over de middenlijn over de Twente goalie in het doel. De ruststand was 1-2 voor FC Twente dat in de tweede helft uitliep naar uiteindelijk 1-8.

Sparta kreeg van FC Twente een ingelijst shirt met 100 CVV SPARTA ENSCHEDE aangeboden en de selectie van Sparta bood het bestuur een plaquette aan. Een mooie jubileum dag werd onder het genot van een drankje droog en voldaan afgesloten.

Foto links: bestuurslid Willem Bakker ontvangt het clublogo in glas van de eerste selectie. Foto rechts: aanvoerder Queensy Menig overhandigd Daan Akkerman een ingelijst shirt met 100 jaar cvv Sparta Enschede.

 

24 april Pubquiz 100 jaar Sparta

21 april was onze verjaardag. Die dag hebben we, met een beperkt aantal mensen, de aftrap van het jubileum jaar vorm gegeven met een traktatie voor ereleden en de onthulling van een groot spandoek op de middenstip. Zie de beelden hieronder.

Om toch alle Spartanen deelgenoot te maken van dit feit hebben we onder leiding van Glenn Jonge Poerink en Vincent Bosch een pubquiz “100 jaar Sparta” georganiseerd. Op zaterdagavond vanaf 20.00 uur streden 23 teams via beeldverbinding om de mooie prijzen. Vanuit de kantine presenteerden de quizmasters enthousiast in een aantal ronden 100 vragen over de actualiteit en muziek en over de geschiedenis en heden van 100 jaar Sparta.

Steeds werd een tussenstand gegeven en uiteindelijk waren na 23.00 uur de winnaars bekend. Er waren mooie prijzen voor de 3 winnaars. Een mooie activiteit en helemaal coronaproof. Dat belooft wat voor de rest van het jubileum jaar dat loopt tot april 2022.

Onthulling spandoek en speech in de middencirkel

Na het ophangen van een aantal prachtig spandoeken van 100 jaar Sparta, werd nu het grote spandoek op de middencirkel onthuld.

 

 

 

Spandoeken

Na het ophangen van een aantal prachtig spandoeken van 100 jaar Sparta, inclusief jubileum logo, is nu voor iedereen duidelijk te zien dat onze club cvv Sparta 100 jaar bestaat.

De jubileum commissie bedankt een ieder die de realisatie van deze prachtige spandoeken mogelijk heeft gemaakt.


Jubileumactiviteiten 100 jaar cvv Sparta Enschede uitgesteld tot 2022

In 2021, om precies te zijn op 21 april, viert cvv Sparta Enschede haar 100-jarige verjaardag. Een speciaal hiervoor samengestelde jubileumcommissie heeft in het afgelopen jaar een programma van activiteiten samengesteld dat vanaf die datum van start zou gaan.

Helaas gooit de coronacrisis ook hier roet in het eten en daarom heeft de jubileumcommissie, in samenspraak met het bestuur, besloten de meeste festiviteiten een jaar op te schorten.

De voorbereidingen van de jubileumviering gaan, ondanks corona, onverdroten voort. Aan elke leeftijdsgroep, vanaf de allerjongsten tot en met de seniorenleden, wordt gedacht.

Ook wordt er gewerkt aan een speciaal jubileumboek dat de geschiedenis van cvv Sparta Enschede op gedetailleerde wijze vanaf de eerste jaren van het bestaan beschrijft. Dit jubileumboek zal aan het einde van 2021 verschijnen.

Het merendeel van de jubileumactiviteiten wordt tot 2022 uitgesteld. Hopelijk is de situatie rondom corona dan dusdanig verbeterd dat cvv Sparta Enschede op uitgebreide wijze haar eeuwfeest kan vieren.

Op woensdag 21 april zal er in kleine kring, en rekening houdend met de geldende veiligheidsregels, een speciale activiteit worden georganiseerd om toch op markante wijze stil te staan bij deze mijlpaal. Aan deze activiteit zal via de diverse media ruim aandacht worden besteed.


Het jubileumlogo

Het jubileumlogo is klaar. In berichtgeving en bij alle activiteiten van de commissie zal je dit logo zien. Ook komen er leuke jubileum producten met dit logo erop. Met dank aan Yordie, Nando, Jeroen en Luuk die dit hebben ontwikkeld.

Volg ons berichtgeving via de website, facebook, twitter en/of instagram.


Bekend is inmiddels dat dit een enorme steun is voor het organiseren van alle activiteiten.

Dit krijgt een nieuwe impuls als er voldoende animo voor is. Inmiddels zijn er flyers uitgedeeld onder de spelende leden.Ons jubileum Sparta 100 jaar

Het jubileumjaar komt dichterbij en ons enthousiasme groeit. Maar ook dwingt Corona ons tot verandering en nog meer creativiteit. Na overleg met het bestuur stellen we de eerder gepubliceerde planning bij. Het jubileumjaar start op 21 april 2021 en zal lopen tot 20 april 2022.

Uitstel is geen afstel want alle activiteiten zullen we beslist gaan uitvoeren. Dus activiteiten voor iedereen in welke vorm dan ook. Het opnieuw inplannen van deze festiviteiten is best lastig, daarom gaan we op de site voorlopig ook nog geen nieuwe definitieve data posten.

Wel zullen op 21 april 2021 in ieder geval een aftrap van het jubileumjaar en een herdenking plaatsvinden. Hoe we dit precies gaan invullen hangt ook af van de op dat moment geldende maatregelen.Sparta is jarig en begint aan zijn 100ste levensjaar !

Voetbalvrienden en –vriendinnen,

Het is een onzekere tijd in verband met het coronavirus. Het belangrijkste is dat wij en onze naasten gezond blijven en dat we omkijken naar mensen die eenzaam zijn en moeite hebben met de maatregelen van de overheid, zoals deze noodzakelijkerwijs genomen zijn. Op termijn hopen we weer te mogen voetballen en elkaar te ontmoeten op ons voetbalcomplex.

Vandaag, 21 april, is Sparta 99 jaar geworden. Een verjaardag die we, zoals elke verjaardag in deze tijd, alleen thuis vieren. Toch is het goed als we allemaal thuis op onze club proosten en even aan elkaar denken.

Ons hoofd staat nu waarschijnlijk niet naar voetbal of ons 100-jarig jubileum over precies een jaar. Maar wij als jubileumcommissie hopen en gaan er vanuit dat we volgend jaar met elkaar een mooi jubileumjaar vieren. Daarom zijn we bezig om voor elk lid van jong tot oud iets moois te organiseren.

Vanaf nu gaan we jullie via Facebook, Twitter en de website van Sparta alvast in de stemming brengen en regelmatig op de hoogte houden van te verwachten activiteiten. Reageren via deze media mag natuurlijk ook en zo hebben we iets leuks om naar uit te zien. Laat gerust weten wat jullie leuk lijkt. We verklappen nu niet alles maar zullen steeds een tipje van de sluier oplichten.

In 2021 vindt op 2 januari de aftrap van het jubileumjaar plaats. Op 22 januari zal de afsluiting van een speciale veiling plaatsvinden. In deze veiling, welke vanaf het komend najaar op internet zal starten, zullen allerlei producten en diensten worden aangeboden waarop onze leden kunnen bieden.

Als officiële activiteiten in ons jubileumjaar zijn een herdenking voor de overleden Spartanen op 21 april en een receptie op 23 april vastgesteld. Op 24 april is er een feestavond voor onze seniorenleden en de A-jeugd op een mooie locatie en met geweldige muziek.

Meer informatie over ons naderend jubileum zal spoedig volgen! Wij houden u op de hoogte.

Jubileumcommissie Sparta 100 jaar

Sparta 1 in het seizoen 1932-33 kampioen afdeling 8 1e klasse