Foto’s Henk Pluimers

Met een nederlaag en twee gelijke spelen was de start van Sparta dit seizoen niet zoals verwacht. Maar in de altijd lastige uitwedstrijd tegen Enter Vooruit won Sparta wel en nam het de eerste overwinning mee naar Enschede. Met Jan Willem van Holland als coach bij Enter Vooruit en zoonlief Rob bij Sparta in de defensie hadden beide ploegen ook geen verrassingen voor elkaar. Alle details waren van elkaar bekend en was het wachten wie hier het beste mee omging.

Sparta was in de begin fase beter en had al in de 2e minuut op voorsprong moeten komen. Via goed combinatie spel werd de verdediging van EV uit elkaar gespeeld en ging Gabriël alleen op de keeper af. Helaas zag hij de meegelopen Danny over het hoofd en was een balletje breed de beste optie geweest, maar nu schoot hij tegen de uitgelopen keeper aan. Zo werd deze kans niet verzilverd maar dat gebeurde wel kort daarna. Alessio speelde zijn man uit en bediende Danny goed en deze zette strak voor zodat de inlopende Jorn de bel knap binnen tikte, 0-1. Lang kon Sparta niet genieten van deze voorsprong want in de 10e minuut stond de gelijkmaker al op het scorebord. Door niet overtuigend uit verdedigen kwam de bal voor de voeten van een EV speler en schoot de bal goed in 1-1. Sparta was weer terug bij af en de thuisploeg zette er nog een tandje bij en de wedstrijd kantelde zo in het voordeel van Enter Vooruit. Sparta werd teruggedrongen en EV kreeg hierdoor enkele mogelijkheden. Eerst was het Bryan die bal tegen zich aangeschoten kreeg terwijl het doel toch 7.32 mtr is en een goede kopbal die maar net langs de kruising ging. Toen iedereen dacht om te gaan rusten met een gelijke stand was het Alessio die Sparta op voorsprong zette. Hij ontsnapte aan de buitenspelval en met een punter in de korte hoek scoorde hij de 1-2 binnen op een zeer belangrijk moment.

In het begin van de 2e helft probeerde Enter Vooruit de gasten onder druk te zetten maar Sparta voetbalde zich nu wat makkelijker hier onderuit. Jammer dat we hier niet beter gebruik van maakten en slordig waren met de eindpass. Nu bleef de score met een minimale marge klein en Enter Vooruit bleef gevaarlijk met de ballen voor de goal te gooien. Goed dat Jorn en Davide bij de palen stonden bij de indraaiende cornerballen om de ingekopte ballen weg te werken. In de 57e minuut was het Luuk de Haan die Sparta eindelijk meer lucht gaf om de 1-3 te scoren. Uittrap van de keeper was niet goed en via een kluts kwam de bal voor zijn voeten en schoot zo goed binnen. Enter Vooruit probeerde het nog wel maar kon niet meer gevaarlijk worden. Kort voor tijd kopte Daan de uittrap van Bryan door op Romin die sneller reageerde dan zijn tegenstander en de 1-4 hard langs de keepers schoot 1-4.

Opstelling: Bryan Jonkers, Davide Poledda, Randy Pater, Rob van Holland (16. Tim ter Huerne), Nassim OB Lachen (45. Koen Kremers), Jorn Jonge Poerink, Alessio Pinna (45. Imar Bult), Gabriël Genc (72. Atif Arabou), Danny Reinders, Luuk de Haan (82. Romin Ahmadi), Daan Akkerman.

5 minuut 0-1 Jorn Jonge Poerink
10 minuut 1-1 Enter Vooruit
45 minuut 1-2 Alessio Pinna
57 minuut 1-3 Luuk de Haan
88 minuut 1-4 Romin Ahmadi