Een samenwerking tussen een voetbal- en een gymnastiekvereniging ligt niet direct voor de hand, maar de voetbalvereniging cvvV Sparta en de Gymnastiekvereniging Sportlust Enschede hebben elkaar gevonden en zijn een pilot aangegaan gericht op de motorische ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 2 t/m 6 jaar. Dit met als uitgangspunt: niet in een gymzaal, maar lekker in de buitenlucht.

In het kader van de pilot zijn Sportlust-Enschede en cvv Sparta Enschede afgelopen Juli gestart met lessen Nijntje Pleintje. Dit is beide partijen erg goed bevallen en er is besloten om de samenwerking de continueren.

Nijntje Pleintje bestaat uit een serie van beweeglessen waarin een kind wekelijks speelplezier heeft en tegelijkertijd alle essentiële basisvormen van bewegen leert. Het programma is ontwikkeld door de gymnastiekbond en de gezamenlijke sportbonden van hockey, volleybal, voetbal en gymnastiek en wordt, in de vorm van een lessen binnen de verschillende sporten, uitgezet. De gymnastiekvereniging Sportlust is licentiehouder en heeft ervaring met de methode. De trainers zijn opgeleid bij de KNGU.

cvv Sparta voorziet reeds in het aanbod van voetbaltrainingen voor kinderen vanaf 4 jaar en ziet het aanbod van het “Nijntje Pleintje” als een potentiële aanvulling van het aanbod en wil daarom graag meewerken aan de uitvoering van een pilot bestaande uit een programma waarin op speelse wijze alle belangrijke vormen van bewegen op een juiste manier worden aangeboden.

Bij goed weer wordt gebruik gemaakt van de locatie van cvv Sparta ( Kotkampweg 44) bij slecht weer wordt uitgeweken naar de gymzaal aan de Floraparkstraat 153. Hierdoor zal de les altijd doorgaan.

Kosten €14,50 p.m. ( 4 lessen)

Er zijn nog plekken vrij dus meld je (uw kind) snel aan via de link: inschrijven

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter