Nadat we een stapje terug hadden gedaan naar de hoofdklasse vanuit Divisieniveau wisten we, vorige week, de eerste wedstrijd winnend af te sluiten tegen Oranje Nassau met 1-0. Vandaag tegen Luctor et Emergo, ook uit Almelo, kijken of we het goede resultaat door kunnen zetten.

Nadat we in de wedstrijdbespreking het plan hadden gemaakt gingen we vol goede moed van start. Hoe groot was de teleurstelling dat we na 13 minuten spelen al tegen een 3-0 achterstand aankeken. We waren er totaal niet bij in dat eerste kwartier. Spelers van Luctor konden vrij inkoppen zonder dat ze hoefden te springen en de derde goal was een vrije doortocht voor de spits, die overigens mooi afrondde in de kruising. Daar stonden we dan met onze goede bedoelingen.

Maar eerlijk is eerlijk, het vertrouwen had een deuk opgelopen maar was niet verdwenen. Vanuit een standaardsituatie (cornerbal) kon Miguel op aangeven van Abgar netjes de 3-1 inkoppen. En zowaar een goede minuut later was er een grote kans op 3-2. De voorzet van Mats was net te scherp. Dit gaf toch wel enigszins wat moed. In de 25e minuut wist Jip nog een bal op de bal te krijgen en we kregen door dat het nog niet verloren was. Als we nu hoog druk blijven zetten op hun achterhoede dan veroveren we snel de bal (is gebleken) en krijgen we onze kansen wel. Zo werd het strijdplan aangepast.

Nadat de combinatie Abgar en Miguel bijna tot 2 keer toe aan de 3-2 had geroken was het Abgar die mocht aanleggen vanaf 11 meter in de 33e minuut. Deze penalty werd onberispelijk ingeschoten en de aansluittreffer was een feit. 3-2

Met deze stand zochten we de kleedkamer op voor de thee. Iedereen was het er wel over eens dat de 3-0 na 13 minuten natuurlijk belachelijk was maar we waren het ook over eens met elkaar dat deze pot nog lang niet verloren was en als we door zouden gaan met hoog druk zetten, we hier wel eens gewoon met de overwinning weg konden gaan. Strijdbaar betraden we voor de 2e 40 minuten het speelveld. We hadden Lorenzo gebracht voor Max.

Het 1e gevaar kwam wel van Luctor, Wout moest een schot tot corner verwerken. Na 10 minuten moet Jip geblesseerd het veld ruimen, voor hem kwam Duuk van Riel.
Na 60 minuten kwamen we, terecht, op gelijke hoogte. Een mooie voorzet van Mats werd netjes bij de eerste paal ingekopt door Abgar, 3-3. 2 minuten later was het de verdienste van Duuk om de 3-4 voorsprong aan te tekenen. Hij ging door op de keeper die trachtte Duuk uit te kappen, maar dat mislukte totaal en zo hadden we een 3-0 achterstand omgebogen tot een 4-3 voorsprong. Dat is natuurlijk een prima prestatie op zichzelf. Klasse gedaan!!
In de laatste officiële 20 minuten neemt de druk van Luctor wel iets toe maar echt gevaarlijk wordt het niet.

Dan begint de blessuretijd, deze duurt in totaal 9 minuten waarbij we niet weten waar deze 9 minuten vandaan komen en met de seconde neemt de druk toe op ons doel. Maar Wout weet met een weergaloze redding nog steeds de voorsprong te behouden. We hebben het gevoel dat we deze over de streep gaan trekken. Maar helaas, in de 9e minuut van de blessuretijd is er zoveel chaos in onze 16 meter waarbij spelers van Sparta op de grond liggen en er ergens een schuiver op goal komt. In deze drukte weet de scheidsrechter een handsbal te ontdekken en legt de bal op 11 meter. Dit was toch wel een enorme teleurstelling. De spits faalt niet en hij scoort de 4-4 en daarmee ook einde wedstrijd.

Tja, een wedstrijd met gemengde gevoelens. Eerst na 13 minuten een domper omdat je met 3-0 achter staat. Dan best wel knap, wanneer je dat weet om te buigen naar een 4-3 voorsprong. Toch wel weer de teleurstelling van een 4-4.
Met 4 punten staan we derde op de ranglijst na 2 wedstrijden en dat geeft de burger ook wel weer moed.

Volgende week vriendschappelijk tegen Vroomhoopse Boys in Vroomshoop en dan pas 8 maart, op woensdagavond het vervolg in de competitie. Carnaval en krokusvakantie zijn daarvan de oorzaak.

Opstelling:
Wout, Max (40. Lorenzo), Mick, Douwe, Tijn, Jonas, Mats, Abgar, Jip (60. Duuk van R.), Duuk H. en Miguel.

7. 1-0, 8, 2-0, 13. 3-0, 14. 3-1 Miguel (Abgar), 33. 3-2 Abgar (p), 60. 3-3 Abgar (Mats) 62. 3-4 Duuk H. en 80.+9 4-4