Tegen ON uit Almelo speelde Sparta zaterdag een hele goede wedstrijd. Met name de eerste helft was voor alle Spartanen genieten. Er waren fraaie combinaties bij waar de bal makkelijk van voet naar voet ging. Vanaf het begin werd ON achteruit gedrukt en kon alleen maar tegenhouden. Na een paar kleine speldenprikjes kwam ON in de 10e minuut nog met de schrik vrij. Een hard schot van Lars Bult stuiterde onderkant lat weer het veld in. Even later dan toch de verdiende openingstreffer voor Sparta. Een scherp aangesneden voorzet van Alessio Pinna werd goed binnengekopt door Lars Bult, 1-0. Sparta ging goed door en scoorde snel hierna nog twee keer. In de 22e minuut werd een strakke voorzet goed binnengeschoten door Daan Akkerman, 2-0. Nog geen twee minuten later kwam de 3-0 al op het scorebord te staan. Door een mooie steekbal van Gabriël Genc kon Daan Akkerman alleen op de keeper af en scoorde heel beheerst.

Sparta nam wat gas terug waardoor ON meer aandeel kreeg in deze wedstrijd. Nadat keeper Quirijn Kiers eerst nog een schot uit de hoek moest halen scoorde ON toch vlak voor rust. Door matig wegwerken in de zestienmeter kwam de bal voor de voeten van een speler van ON die hard binnen schoot, 1-3. Dat was een domper voor Sparta maar net voor de rust was het verschil weer drie doelpunten. Een snelle aanval belande uiteindelijk bij Daan Akkerman die zijn 3e van deze middag maakte. Met deze hattrick van de aanvoerder van Sparta werd de ruststand van 4-1 bereikt.

Het begin van de tweede helft was voor de gasten uit Almelo. Na wat omzettingen begonnen ze sterk en pakten het initiatief. Hierdoor kregen ze enkele mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer door de gasten. Sparta herpakte zich weer en kwam weer een paar keer gevaarlijk voor de goal van ON. In de 66e minuut ging Danny Reinders langs enkele verdedigers van ON. Zijn voorzet was precies op maat voor Daan Akkerman die de 5-1 scoorde. Een mooi moment was ook het invallen van Mats Holtkamp. Na een lange revalidatie van zijn blessure kwam hij in veld voor Jorn Jonge Poerink. Uit een vrije bal kopte Lars Bult zijn tweede goal binnen en werd de stand op 6-1 gezet.

Al met al een sterk optreden van Sparta dat komende donderdagavond de inhaalwedstrijd speelt tegen en bij Enter Vooruit. Aanvang is 20:00uur en staat onder leiding van scheidsrechter A.J.N. Mulder.

Opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers (69. Tim Ter Huerne), Gabriël Genc, Jorn Jonge Poerink (69. Mats Holtkamp), Alessio Pinna (75. Tim Sprakel), Danny Reinders, Imar Bult, Daan Akkerman (75. Jelmer van Herwijnen).

17 minuut 1-0 Lars Bult
22 minuut 2-0 Daan Akkerman
24 minuut 3-0 Daan Akkerman
42 minuut 3-1 ON
45 minuut 4-1 Daan Akkerman
66 minuut 5-1 Daan Akkerman
70 minuut 6-1 Lars Bult