Sparta begon goed aan de wedstrijd tegen Nieuwleusen en na een kwartier stond er al 2-0 op het scorebord. Een mooiere start kun je haast niet wensen maar daarna was het over voor Sparta en eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. En Sparta had vandaag de keepers-talenten nodig van Quirijn Kiers om in ieder geval een punt aan deze wedstrijd over te houden.

Tegen Nieuwleusen begon Sparta met dezelfde opstelling als de gewonnen wedstrijd van vorige week. De eerste aanval in de 1e minuut leverede al een doelpunt op van Jorn Jonge Poerink. Om onduidelijke reden werd deze afgevlagd en afgekeurd door de scheidsrechter. Nadat keeper Quirijn Kiers een schot uit de kruising tikte was het Sparta dat twee keer scoorde. Na goed doorzetten van Luuk de Haan speelde hij Danny Reinders aan. Deze passeerde zijn tegenstander en gaf een mooie voorzet op Daan Akkerman die Sparta op voorsprong kopte, 1-0. Na een kwartier vergrote Sparta de voorsprong en leek het een makkelijke overwinning te worden voor de Spartanen. Over de linkerkant werd de aanval opgezet en Koen Kremers bediende Danny Reinders op maat die de 2-0 binnen tikte. Sparta vergat daarna om door te zetten en verkeek zich op de veerkracht van Nieuwleusen. Nadat Quirijn Kiers een paar goede doelpogingen onschadelijk had gemaakt maakte Nieuwleusen vlak voor de rust toch de aansluitingstreffer. Deze was ook verdiend want Sparta liep steeds verder achteruit.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de 2e helft en Sparta kreeg de eerste mogelijkheid. Een voorzet van Sparta kon nog net worden weggetikt bij de 2e paal waar Daan Akkerman al klaar stond om te scoren. Na een uur spelen was er een schot van Imar Bult die wel hard was maar recht in de handen van de keeper ging. De bezoekers kregen tot dan ook enkele mogelijkheden maar gevaar leverde dat nog op. Dat veranderde toen de gelijkmaker viel in de 74e minuut. Een cornerbal kon makkelijk worden binnengekopt waardoor de stand 2-2 werd. Bij Nieuwleusen gingen alle remmen los en ging nu voor de overwinning. Sparta kon alleen nog maar tegenhouden en kwam totaal niet meer aan het voetballen. Nieuwleusen kreeg nog enkele cornerballen die allemaal gevaarlijk waren maar gelukkig werd er niet uit gescoord.

De beste analyse kwam van de pupil van de week Alain Dommeck. Na de wedstrijd werd hem gevraagd wat hij van de wedstrijd vond. Hij zei “dat Sparta geen druk gaf waardoor de tegenstander alle tijd had om wat met de bal te doen”. Zo was het maar net en dat van een jochie van 8 jaar. Hoop dat Sparta nog lang van zijn talenten mag genieten.

Opstelling: Quirijn Kiers, Tim ter Huerne, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers, Jorn Jonge Poerink (70. Berke Bozkir), Gabriël Genc, Imar Bult (87. Simon Prinsen), Danny Reinders (90. Haytam Mahdoub), Luuk de Haan (70. Alessio Pinna), Daan Akkerman.

9 minuut 1-0 Daan Akkerman
15 minuut 2-0 Danny Reinders
42 minuut 2-1 Nieuwleusen
74 minuut 2-2 Nieuwleusen