In de uitwedstrijd tegen HVV Tubantia speelde Sparta niet zijn beste wedstrijd. Maar met de kansen die het kreeg was het wel heel effectief. Van de vier gevaarlijke momenten voor de goal bij Tubantia gingen er drie ballen in. Dit is wel eens anders geweest dit seizoen.

Vanaf het beginsignaal trok de thuisploeg zich terug op eigen helft. Sparta mocht het spel maken en Tubantia probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden. Sparta had in het begin een mooie aanval over de rechterkant. Luuk de Haan ging goed langs zijn tegenstander maar zijn voorzet werd goed gepakt door de keeper. Tubantia kreeg hierna een corner die voor gevaar zorgde. De bal kon niet vastgepakt worden door de keeper van Sparta en de bal werd op de lijn gered door een verdediger van Sparta. In de 26e minuut kwam Sparta op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant werd goed teruggelegd op Jorn Jonge Poerink die goed binnenschoot, 0-1. Er gebeurde weinig meer tot net voor de rust omdat weinig ballen hun bestemming bereikten. Luuk de haan werd kort voor rust diep gestuurd en werd in de zestienmeter omvergelopen maar deze overtreding werd weggewuifd door de scheidsrechter.

De tweede helft begon Tubantia beter en scherper en werd hierdoor ook direct gevaarlijk. Sparta werd teruggedrukt en ging steeds slordiger spelen zowel met als zonder bal. Uit een zeer makkelijk weggegeven cornerbal scoorde Tubantia de gelijkmaker in de 58e minuut. Deze kon de bal geheel vrijstaand makkelijk binnentikken. Pas in de 70e minuut de eerste mooie aanval van Sparta in de tweede helft. Imar Bult speelde Alessio Pinna goed aan en deze schoot de bal strak in de verre hoek binnen, 1-2. De thuisploeg ging nog op zoek naar de gelijkmaker en kreeg nog een grote mogelijkheid. Dit schot ging net langs de paal en hier kwam Sparta goed weg. Tubantia gaf richting het einde wedstrijd meer ruimte weg en hier profiteerde Sparta van. In de 90e minuut ging Jorn Jonge Poerink alleen op keeper af en legde de bal goed breed op de meegelopen Alessio Pinna die de 1-3 binnenschoot.

Opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers, Imar Bult, Jorn Jonge Poerink, Gabriël Genc, Luuk de Haan (51. Alessio Pinna), Daan Akkerman, Danny Reinders (81. Haytam Mahdoub).

26 minuut 0-1 Jorn Jonge Poerink
58 minuut 1-1 Tubantia
70 minuut 1-2 Alessio Pinna
90 minuut 1-3 Alessio Pinna