In de eerste ronde van de nacompetitie heeft Sparta het niet gered tegen Batavia 90 uit Lelystad. De nederlaag (4-2) was gezien de wedstrijd ook wel terecht. Batavia 90 is een goede, degelijke ploeg met enkele spelers die eerder op een hoger niveau hebben gespeeld. Sparta heeft ondanks de nederlaag zich goed verweerd en een prima wedstrijd afgeleverd.

Na wat aftasten van beide kanten was de eerste goede aanval van Batavia 90 direct raak. Een diepe bal op de spits was op maat en hij schoot de bal langs strak langs Sparta keeper Anthony Ramkalup, 1-0. Sparta herpakte zich en kreeg steeds meer spelaandeel aan deze wedstrijd. Het leverde nog niet direct mogelijkheden op maar had vaker de bal. Het zat ook niet mee toen Danny Reinders met een slim balletje Imar Bult alleen voor de keeper zette. Tot ieders verbazing werd hij teruggefloten voor vermeend buitenspel door het arbitrale trio. Het spel golfde op en neer maar Sparta zocht vaak de moeilijkste oplossing waardoor het vaak balverlies leed. In de 30 minuut kwam Sparta op gelijke hoogte door een doelpunt van Lars Bult. Een weggewerkte cornerbal schoot hij prachtig in de verre hoek, 1-1. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg nog een mogelijkheid om met een voorsprong de rust in te gaan. De spits was attent bij een bal die tussen de verdediging en de keeper kwam. Hij tikte de bal wel richting doel maar Tom Weeren was goed meegelopen en kon zo een tegendoelpunt voorkomen.

Begin van de tweede helft drong Batavia 90 aan en drukte Sparta ver achteruit. Uit deze druk ontstonden gevaarlijke momenten voor de goal. Met name de cornerballen waren zeer gevaarlijk en werden net naast of over gekopt. Een kopbal op goal werd nog door Jorn Jonge Poerink van de lijn gehaald. In de 58e minuut dan toch de verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Een aanval en voorzet over de rechterkant werd goed teruggelegd en binnengeschoten die de 2-1 opleverde. Via Danny Reinders had Sparta nog de mogelijkheid voor de gelijkmaker maar zijn schot was te zacht om de keeper te verrassen. Daarna was het Batavia dat nu binnen drie minuten de wedstrijd al vroeg besliste. In de 70e en 72e minuut scoorde het twee keer waardoor de stand 4-1 werd. Sparta probeerde het nog wel maar kreeg tegen het eind van de wedstrijd nog twee mogelijkheden. Eerst was het Haytam Mahdoub die zijn schot net over zag gaan maar die van Tim ter Huerne trof wel doel, 4-2.

Opstelling: Anthony Ramkalup, Tom Weeren (87. Tim ter Huerne), Gabriël Genc, Davide Poledda, Imar Bult (77. Haytam Mahdoub), Daan Akkerman, Danny Reinders (64. Luuk de Haan), Jorn Jonge Poerink, Alessio Pinna (77. Rob van Holland), Maikel Boelema, Lars Bult.

9. 1-0 Batavia 90
30. 1-1 Lars Bult
58. 2-1 Batavia 90
70. 3-1 Batavia 90
72. 4-1 Batavia 90