Foto’s Sparta – DOS ’37

Sparta had zaterdag de uitgelezen mogelijkheid om de koppositie over te kunnen nemen van koploper DOS’37 maar slaagde daar niet in. De topper tussen de nummers 1 en 2 eindigde in een gelijkspel (1-1). Hierdoor blijft het onderling verschil op de ranglijst 2 punten in het voordeel van DOS’37.

De bezoekers begonnen beter aan de wedstrijd dan Sparta. Met veel druk maakte ze het Sparta lastig om op te bouwen. Maar dat veranderde in de 11e minuut toen DOS’37 met 10 man verder moest. Na een goede doorkopbal van Daan Akkerman kon Luuk de Haan alleen op de keeper af maar hij werd net buiten de zestien onderuit gehaald. De rode kaart die hierop volgde was terecht. Sparta kon daarna wat makkelijker voetballen en kwam in de 23e minuut op voorsprong. Daan Akkerman werd goed aangespeeld en zijn schot werd van richting veranderd waardoor de bal over de keeper heen ging, 1-0. Lang kon Sparta niet genieten van de voorsprong want binnen 10 minuten was de stand alweer gelijk. Met een man minder bleef DOS’37 regelmatig de aanval zoeken en in de 32e minuut werd dat beloond. Een voorzet vanaf de rechterkant werd goed binnengekopt door Ronald te Morsche, 1-1. Hierna kregen beide ploegen mogelijkheden om op voorsprong te komen. De beste kans was voor DOS’37 waar een schot van Ronald te Morsche net naast ging. Vlak voor rust moest een verdediger van DOS,37 van het veld af na zijn 2e gele kaart.

Iedereen ging er maar eens voor zitten/staan hoe Sparta met 2 man meer deze wedstrijd naar zich toe zou trekken. De hele tweede helft tegen 9 man spelen moest toch wel een doelpunt opleveren. En als achterin dicht werd gehouden kon Sparta 3 punten bijschrijven en de koppositie overnemen van DOS’37. Maar dat gebeurde helaas allemaal niet. Sparta kreeg wel enkele mogelijkheden maar de afronding was niet voldoende om de keeper te passeren. En DOS’37 werkte hard en streed voor elke meter en verdedigde goed. Zo eindigde deze wedstrijd met een hoog emotiegehalte in een gelijkspel.

Opstelling: Quirijn Kiers, Randy Pater (30. Atif Arabou), Tim ter Huerne (70. Alessio Pinna), Maikel Boelema, Koen Kremers (84. Jelmer van Herwijnen), Tom Weeren, Gabriël Genc, Jorn Jonge Poerink, Danny Reinders, Luuk de Haan (70. Imar Bult), Daan Akkerman.