Meer foto’s van de wedstrijd klik hier.

Op deze bijzondere wedstrijddag voor Sparta speelt het gelijk tegen Hulzense Boys met 2-2.

Het was de eerste wedstrijd na het plotselinge overlijden van assistent trainer Michel lage Venterink. De afgelopen periode stond voor de selectie en staf ook helemaal in het teken van verwerking, herdenken en afscheid nemen. Voetbal was uiteraard even bijzaak maar alles gaat gewoon door en moest er vandaag weer “gewoon” gevoetbald worden. Maar voor de minuut stilte was er nog een moment van laatste groet aan Michel. De selectie en staf stonden samen voor de stoel waar Michel altijd zat en er werden nog enkele woorden gesproken. Met zijn shirt en foto op de stoel en partner Kitty erachter was dat een moment van verbondenheid en emotie. Die verbondenheid werd ook nog duidelijk toen Hulzense Boys een ingelijste foto van Michel had meegenomen en overhandigde aan de aanvoerder Sparta. Dit zal zeker een mooi plekje krijgen bij Sparta.

De wedstrijd leek na 27 minuten al gespeeld te zijn toen er 0-2 op het scorebord stond. In de 9e minuut kwam Hulzen op voorsprong doordat keeper Bryan de bal tegen de doorlopende speler aanschoot en bal in het lege doel belande 0-1. Nog binnen een half uur vergrote de bezoekers hun voorsprong naar 0-2. Bij een diepe bal stond de verdediging niet goed en kon de 0-2 makkelijke worden binnenschoten. De wedstrijd leek hiermee beslist te zijn omdat Sparta nog maar weinig had laten zien. Maar nu bleek maar weer dat voetbal onvoorspelbaar is en een wedstrijd zo kan kantelen. Sparta gooide alles van zich af en kwam voor rust nog op gelijke hoogte met Hulzense boys. Eerst had Daan nog een goede mogelijkheid maar zijn kopbal ging net langs de verkeerde kant van de paal. In de 35e minuut was het Danny die Jorn goed aanspeelde in de zestienmeter en deze schoot de 1-2 binnen. Kort daarna was het Gabriël die met een prachtige bal Alessio aanspeelde en die scoorde met een fraaie boogbal over de uitgelopen keeper, 2-2.

Na rust kregen beide ploegen nog mogelijkheden om wat aan de stand te veranderen maar dat gebeurde niet. Zo eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel en was dat ook wel een terechte stand.

Opstelling: Bryan Jonkers, Randy Pater, Rob van Holland, Gabriël Genc, Davide Poledda, Daan Akkerman, Danny Reinders (90min. Haytam Mahdoub), Nassim OB Lachen, Jorn Jonge Poerink, Luuk de Haan (18min. Alessio Pinna), Simon Prinsen (77min. Eray Eroglu).

9 minuut 0-1 Hulzense Boys
27 minuut 0-2 Hulzense Boys
35 minuut 1-2 Jorn Jonge Poerink
38 minuut 2-2 Alessio Pinna