Toen Be Quick’28 in de 55e minuut de 3-1 scoorde dacht een ieder aan de zijde van de Zwollenaren dat het gedaan was en de 3-punten bij geschreven kon worden. Maar ze hadden geen rekening gehouden met de spirit en wilskracht van Sparta om niet weer tegen een nederlaag aan te lopen. Als de wedstrijd iets langer had geduurd was Sparta met een overwinning vertrokken uit Zwolle maar kon het leven met een gelijkspel.

Het eerste halfuur had Be Quick’28 vaker de bal dan Sparta maar kon daaruit geen gevaar stichten. Sparta stond goed georganiseerd en met een totaal andere verdediging was dat mooi om te zien. Via Danny Reinders en Imar Bult kwam Sparta een paar keer voor de goal van BQ’28 maar tot een doelpoging kwam het nog niet. De wedstrijd kwam wat meer op gang toen BQ’28 in de 34e minuut een makkelijk gegeven strafschop kreeg en de stand op 1-0 zette. In de aanval hierna van Sparta kon het zo maar weer gelijk zijn geweest. Een goede voorzet van Lars Bult werd door Daan Akkerman goed binnengekopt alleen kwam de bal recht in de handen van de keeper. Net voor rust zorgde Bryan Jonkers ervoor dat Sparta niet met een grotere achterstand de kleedkamer in ging. Een schot van dichtbij redde hij knap met zijn voet en gelukkig belande daarna de ingeschoten bal tegen de lat.

Sparta begon sterk in de tweede helft en kwam in de 46e minuut op gelijke hoogte met BQ’28. Een mooie aanval over de linkerkant werd de bal goed voorgezet door Danny Reinders. Nu kopte Daan Akkerman prachtig diagonaal binnen 1-1. Helaas kon Sparta niet heel lang genieten. Door slordig balverlies op het middenveld kreeg de thuisploeg een overtal situatie en speelde dat heel goed uit 2-1. Het doek leek gevallen voor Sparta toen vijf minuten later de 3-1 werd binnengetikt. Met wat resoluter verdedigen in de zestienmeter was deze treffer waarschijnlijk niet gevallen. Maar Sparta rechte de rug en het laatste half uur was er een heel ander Sparta te zien. Het nam uiteraard meer risico’s door meer manschappen naar voren te sturen. Nu viel alles wel goed voor Sparta en zette BQ’28 onder druk. Nadat een paar mogelijkheden nog niet benut werden schoot Alessio Pinna in de 89e minuut de 3-2 binnen. Met nog een paar minuten te gaan was het Sparta dat voor de gelijkmaker ging en die viel in de 92e minuut. Luuk de Haan schoot de 3-3 binnen na een voorzet van Koen Kremers. In de allerlaatste minuut had Daan Akkerman nog de 3-4 op zijn schoen maar belande zijn schot tegen de uitkomende keeper aan. Dat zou uiteindelijk teveel zijn geweest en kon Sparta met deze puntendeling wel leven.

Opstelling: Bryan Jonkers, Lars Bult, Maikel Boelema (59. Tom Weeren), Randy Pater, Tim ter Huerne, Jorn Jonge Poerink (75. Ali Oulad ben Lahcen), Alessio Pinna, Mika Klepper (59. Gabriël Genc), Imar Bult (59. Luuk de Haan), Danny Reinders (75. Koen Kremers), Daan Akkerman.

34. 1-0 Be Quick’28
46. 1-1 Daan Akkerman
50. 2-1 Be Quick’28
55. 3-1 Be Quick,28
89. 3-2 Alessio Pinna
91. 3-3 Luuk de Haan