Foto’s: Martin Metsemakers          Foto’s: Wim Busschers        Foto’s: Jason Buitenhuis

Sparta is na de 2-0 overwinning tegen Gramsbergen de terechte Kampioen van de 2e Klasse J. Dit was de 9e overwinning op rij en dat is een mooie serie en een hele knappe prestatie. Waar de concurrenten DOS’37 en Gramsbergen na de winterstop punten liet liggen, ging Sparta lekker door met het winnen van hun wedstrijden. Met nog 1 speelronde te gaan is Sparta niet meer in te halen door DOS’37 dat zich nu mag opmaken voor de nacompetitie.

In een geweldige ambiance met veel publiek, veel vuurwerk, lekker weer, moest het dan maar nog maar even gedaan worden. Ook “vakkie S” was weer goed vertegenwoordigt met hun vlaggen, trom, spandoeken en veel gezang. Elke keer weer mooi om te zien hoe de jeugdspelers hun “helden” aanmoedigen.

Vanaf het begin nam Sparta de regie in handen en last van zenuwen was niet veel te merken. Een bal op de keeper van Gramsbergen was te kort en Daan Akkerman kreeg in de eerste minuut al de mogelijkheid om te scoren. Zijn inzet kon net voor de lijn worden weggewerkt. In de 16e minuut kwam Sparta wel op voorsprong door een doelpunt van Alessio Pinna. Een voorzet kwam bij Luuk de Haan terecht, en hij gaf de mogelijkheid aan Alessio die de bal beheerst in de hoek schoot, 1-0. Het Sportpark ontplofte en dit was een lekker begin. Sparta bleef doorgaan en Gramsbergen werd goed afgejaagd en kwam hierdoor niet in hun spel. Een foutje in de verdediging zorgde er voor dat de bezoekers een kans kregen. Gelukkig ging het stiftje over Quirijn Kiers net langs de paal. Voor rust nog een hele kans voor Sparta om de score te vergroten. Door een overstapje van Daan Akkerman kwam de bal terecht bij Maikel Boelema. Zijn schot ging helaas recht op de keeper en was de ruststand 1-0 voor Sparta.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld met Sparta dat een stuk sterker is als Gramsbergen. In de 53e minuut dan de bevrijdende 2-0 na een mooie aanval. Via veel schijven komt de bal bij Koen Kremers terecht. Zijn voorzet wordt knap binnengeschoten door Lars Bult. Hierna was het helemaal gedaan met Gramsbergen en had Sparta nog meer doelpunten kunnen maken. Enkele goede mogelijkheden werden niet meer benut maar de buit was bijna binnen. Een grote ontlading volgde toen de scheids na 90 minuten een einde aan deze wedstrijd maakte. Sparta won overtuigend met 2-0 en is Kampioen van de 2e klasse J. Een heel groot en gezellig feest volgde en het bleef nog lang onrustig op Sportpark Schreurserve.

Opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers Alessio Pinna (81. Jorn Jonge Poerink), Tom Weeren, Gabriël Genc, Luuk de Haan (77. Imar Bult), Danny Reinders (87. Haytam Mahdoub), Daan Akkerman.

16 minuut 1-0 Alessio Pinna
53 minuut 2-0 Lars Bult

Volgende week speelt Sparta de laatste competitie wedstrijd van dit seizoen. Om 14.30 uur word er in Vriezenveen afgetrapt voor de wedstrijd DOS ’37 – Sparta.