Na twee goede trainingen hebben we het debacle van Achilles 12 thuis afgesloten en daar definitief een streep onder gezet. Vandaag is het aan de boys om in en tegen Losser hun “revanche” te halen. In de wedstrijdbespreking hebben we het over de gebruikelijke dingen en met een goed gevoel betreden we het veld.

De eerste 10 minuten gebeurt er niet zo heel veel, wel heeft Sparta een soort van veldoverwicht. Toch hebben we een penalty nodig om dit overwicht ook tot uiting te brengen in de score. Mats wordt gevloerd in de 16 en de scheidsrechter rest niets anders dan de bal op de stip te leggen en Abgar, onze specialist, weet hier wel raad mee. 0-1.
Opvallend is dat we laten zien dat wanneer we energie steken in de wedstrijd en veel lopende mensen hebben er dus veel ruimte komt om te voetballen. Dat doen we goed . We hebben dan ook echt meerdere kansen om op 0-2 te komen waaronder een kopbal van Mats. Losser heeft slechts 1 kans in de eerste helft en Wout weet daar het antwoord op.

In de 33e minuut is het Abgar die goed onderschept bij het druk zetten en een tikkie breed is dan voldoende om Mats in schotpositie te brengen en 0-2 te laten noteren. 2 minuten later is het opnieuw raak, balverlies op onze helft van Losser wordt genadeloos afgestraft ( het lijkt Frankrijk tegen Nederland wel). Mats ziet de al vertrekkende Tijn en passt voortreffelijk in de diepte. Tijn alleen op de keeper en zet ons op een prachtige 0-3 voorsprong. Met deze stand gaan we ook rusten.

Het is duidelijk dat wanneer er dus veel energie in de wedstrijd wordt gestoken dat het betekent dat er ruimte komt en dus ook mogelijkheden tot voetballen. Laat de tegenstander maar achter ons aan lopen in plaats van andersom. Nauwkeurigheid is dan wel een vereiste maar we doen het goed. Wel wordt er opgemerkt dat we alert moeten zijn en niet te snel de 1-3 om de oren krijgen anders gaan zij er weer in geloven.

Ondanks deze laatste opmerking is het na 5 minuten in de tweede helft toch raak, 1-3. In de eerste 5 minuten konden we ook wel zien dat Losser een soort “donderpreek” te horen hadden gekregen die vergelijkbaar was met die van ons, vorige week.
We wisselen de geblesseerd Max voor Lorenzo en die mag het aan op de rechtervleugel gaan proberen. Ook brengen we Jip en Duuk Hagels na 10 minuten in de 2e helft. We hebben de wissels nog niet goed verwerkt en Losser weet dat te benutten door de 2-3 te maken. Een handsbal wordt niet geconstateerd door de scheids, doorspelen en het schot vanaf de 16 meter zeilt het doel in achter Wout.

Het geloof bij Losser wordt groter en bij ons is het een paar minuten zeer onrustig. Maar we hervinden ons en we krijgen een paar geweldige kansen. Eerst Jip, diens schot is nog te zacht, daarna Lorenzo, maar de keeper weet met een mooie redding een doelpunt te voorkomen. Toch wordt het verschil weer 2. Mats weet op snelheid op de rechtervleugel hun laatste man af te troeven en een prima pass te geven aan Lorenzo die mee was gesneld in de 16. Hij weet de 2-4 op het scorebord te zetten.

Nu wordt het alles of niets voor Losser. Wout weet met veel geluk een bal met zijn voet tot corner te brengen. Losser komt nu met alles naar voren en wij krijgen kans op kans om het te beslissen. Helaas zonder resultaat. Losser weet nog wel 3-4 te maken en dus neemt de spanning alleen maar toe. Mats “vergeet” in de slotminuut de deur definitief in het slot te gooien. Alleen voor de keeper schiet hij naast, maar het maakt niet uit. De scheids fluit af en we behalen een mooie overwinning.

Zoals dat dan zo mooi heet; het team laat een goede reactie zien op de wedstrijd van vorige week. En eerlijk is eerlijk, het was ook verdiend. Een effectief Sparta beslist feitelijk in de eerste heft deze wedstrijd door uiterst effectief de kansen te benutten. Wel met de kanttekening dat we dat in de 2e helft ook hadden kunnen en moeten doen. We hadden de wedstrijd eerder in het slot kunnen gooien. Toch een prima overwinning en 3 punten voor de boys. Volgende week thuis tegen Vogido, wel een ploeg waar we iets meer van mogen en kunnen verwachten dan van Losser. Kortom we kunnen onze borst weer nat maken.

10. 0-1 Abgar (p.), 33. 0-2 Mats (Abgar), 35. 0-3 Tijn (Mats), 45. 1-3, 53. 2-3, 65. 2-4 Lorenzo (Mats) en 77. 3-4