Nadat we 2 weken geleden in de uitwedstrijd bij Longa dan ook formeel waren gedegradeerd, wilden we dolgraag de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie winnend afsluiten.
Dat moest dan gebeuren in Dieren tegen de plaatselijke voetbalvereniging in best wel koude omstandigheden. Na een wat rommelig vertrek kwamen we aan in Dieren en maakten we ons op voor de wedstrijd.

Reeds na 5 minuten was het raak, voor de 2e keer deze competitie kwamen we op voorsprong. Na goed werk van Duuk Hagels, die de bal goed afschermde en panklaar kon leggen voor Tijn wist die met een mooie schuiver via de binnenkant van de paal de 0-1 op het bord te zetten. De tegenstander moest er even van bijkomen, want voor hen stond er degelijk nog wel iets op het spel. Zij hadden nog 1 punt nodig om op Divisieniveau te blijven spelen. In de 11e minuut wisten zij dan ook de achterstand om te zetten naar 1-1. In eerste instantie kon Wout met zijn voet nog redding brengen maar de bal kwam bij een speler van vv Dieren terecht en die schoot onberispelijk binnen.

Sparta laat zien dat het progressie heeft geboekt gaandeweg de competitie, we kunnen (nog) niet spreken van oogstrelend voetbal, maar in de organisatie hebben we veel geleerd en ook in de duels gaat het steeds beter. Als we onze goed voetballende momenten, die zijn er echt wel, kunnen uitbreiden naar langere periodes in de wedstrijd dan komt het wel goed. De resultaten zullen dan echt wel volgen, zoals we reeds hebben laten zien.

En na een kwart wedstrijd komen we opnieuw op voorsprong, ditmaal is het goed doorzetten van Mats, die uiteindelijk in de drukte Lorenzo weet te bereiken, die op zijn beurt Jip in staat stelt een schot af te vuren en het staat 1-2 voor de withemden uit Enschede. Twee minuten later wordt ons een penalty onthouden, Mats wordt heel duidelijk aan zijn shirt naar beneden getrokken in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter wuift het allemaal weg. Langs de lijn hopen we de 1-2 mee de rust in te nemen maar helaas krijgen we de deksel op de neus. Met nog 90 seconden te gaan, pakt een middenvelder van Dieren een afgeslagen bal op het middenveld op en passeert wel heel eenvoudig 2 van onze mensen en vuurt af over Wout. Ruststand 2-2

We brengen Mick en Rafael voor respectievelijk Tijn en Duuk van Riel. Er ligt ruimte genoeg op het veld om zelf ook aan het voetballen te komen, daar moeten we meer gebruik van maken en we moeten natuurlijk niet zo makkelijk de goals weggeven. Daar zit nog wel een leermomentje voor ons. Maar vol goede moed beginnen we aan de 2e helft op zoek naar de eerste overwinning, die is echt mogelijk vandaag.

Het wordt een spannende 2e helft, allereerst worden er twee schoten van respectievelijk Rafael en Jip gekeerd en komen we zelf goed weg bij een vrije trap waarbij de rebound op de lat boven Wout strandt. We wisselen nogmaals. Duuk van Riel komt weer terug, nu voor Duuk Hagels en Tijn komt voor Max.

Er volgt nog een schot op de paal bij ons en vv Dieren is echt op zoek naar de overwinning. Lorenzo pakt nog geel. En we moeten Rafael nog vervangen voor Duuk vanwege een blessure,

Het slotakkoord is een geweldige pegel van vv Dieren richting de kruising maar die wordt feilloos tot corner verwerkt door Wout, de aansluitende corner levert niets op en zo eindigen we met ons derde punt deze competitie.

We sluiten dus de laatste twee wedstrijden af met een resultaat en dat is gewoon goed te noemen. Het geeft hoop en biedt mogelijkheden voor de voorjaarscompetitie. Die zal ergens in januari weer beginnen met zeer waarschijnlijk tegenstanders die veel dichter in de buurt zijn. Voor nu zit het er even op en beginnen we weer met de traditionele Martin Visser snertloop op 7 januari (nadere info volgt) en starten we weer met de training op maandag 9 januari en hebben we een oefenwedstrijd tegen Victoria ’28 op zaterdag 14 januari.

Voor nu is het dus even rust. Namens de staf wens ik u allen fijne feestdagen en alvast een gezond en sportief 2023 toe.