Na de eclatante overwinning vorige week tegen KOSC met 11-1 stond vandaag de lastige uitwedstrijd tegen Vogido op het programma. Zij hebben, net al ons, nog een theoretische kans om deze fase 1 als winnaar af te sluiten. Ook zij moeten winnen, net als wij, en dan moet De Esch puntverlies lijden. Dat ligt niet echt in de lijn der verwachtingen en daarom wordt het vandaag meer een prestigeduel. De focus is vooral voor ons om tweede te worden en deze fase goed af te sluiten.

Het strijdplan is met een tactische aanpassing op de rechtsbuitenpositie hetzelfde als de afgelopen weken. In de aanloop naar de wedstrijd is het allemaal wat rommelig. Er is op het hele complex bij Vogido nergens ruimte voor een fatsoenlijke warming-up. Niet alleen tot grote ontevredenheid van ons maar ook van de eigen leden werd ons al snel duidelijk. Desalniettemin trapten we af om 14.45 uur.

Het is een gelijk opgaande strijd waar we zien dat Vogido net iets feller en scherper is in de duels. Dit betekent dat wanneer wij de bal veroveren hem te snel weer kwijt zijn. Hierdoor komen we niet echt tot het spelen van voetbal. Wij zijn nu eenmaal een team dat het wel redelijk tot goed doet in balbezit, maar nog niet zo goed is in balbezit tegenstander. In de 17e minuut komen we dan ook op achterstand, wij hebben slechts 1 à 2 mogelijkheden gecreëerd en niet eens echte kansen. De eerste echte kans is pas in de 23e minuut en komt op naam van Mats. Diens schot wordt geblokt en het schot van Dani gaat hoog over. Vanuit de uittrap van de keeper die hierop volgt, weet Vogido de 2-0 te noteren.

Daarna worden de spelers overvallen door een stortbui en windvlagen met een klein beetje hagel. Geen pretje. Jip weet nog een grote kans helaas niet te verzilveren en we gaan dus rusten met een 2-0 achterstand. We wisselen Pim en Jip en we brengen Zakarios en Filip. We vertellen dat we scherper moeten zijn in de duels en de bal langer in de ploeg moeten proberen te houden, daar ligt onze kracht. En we moeten durf tonen door de bal over de grond de middenvelders in te spelen. Die ruimte is er echt.

De tweede helft brengen we inderdaad meer scherpte en spelen we al meer op hun helft. Na 10 minuten brengen we ook Max erbij voor Sven. Helaas moet Mick eraf met een blessuren in de 55e minuut en komt Pim weer terug. En in de 58e minuut weten we de aansluittreffer te produceren. Een diepe bal van Jonas wordt op waarde geschat door Mats en die schiet de bal langs de uitkomende keeper in het lege doel. 2-1

Kort na deze 2-1 krijgt Duuk H. een schietkans maar hij maakt de keuze voor nog meer controle en hierdoor is de kans verkeken. Soms moet je ook maar gewoon uithalen en op goal knallen. Toch komen we terecht en verdiend op 2-2. De keeper van Vogido probeert een corner te voorkomen op de achterlijn en schiet hierdoor de bal weer terug in het veld. Duuk van Riel is zeer attent en neemt de bal goed aan en schiet de bal van een meter of 20 in het lege doel. Zeer attent en goed gezien.

Vogido had dit niet verwacht en recht de rug en we krijgen 2 ploegen die beide op zoek gaan naar de overwinning. Wij moeten helaas Mats ook met een schouderblessure van het veld halen (voor hem komt Jip er weer bij). 5 minuten later moeten we ook Max wisselen met een blessure, Sven mag de laatste minuten hem vervangen. Het lijkt een slagveld met al die blessures maar dat valt reuze mee.

Ondanks het feit dat het spannend is, weet geen van beide ploegen nog tot scoren te komen en eindigt het dus in 2-2. Sparta heeft laten zien dat het veerkrachtig is en tegen een goede tegenstander in staat is om een 2-0 achterstand om te buigen naar 2-2 eindstand. Dat is goed.

Fase 1 zit er op, De Esch gaat door naar de knock-outfase van de bekercompetitie en wij worden opnieuw ingedeeld voor een halve competitie van 28 oktober tot 9 december. Dus volgende week is er geen wedstrijd en is aansluitend de herfstvakantie. Voor hen die op vakantie gaan veel plezier en voor de rest is er gewoon een training op maandag en donderdag.