Nadat we 2 achtereenvolgende potjes succesvol hebben afgesloten, wilden we vandaag voor nummer 3 op gaan. Dit moest dan gebeuren op sportpark Enschede-Zuid tegen Victoria ‘28. Een ploeg waarin winst niet onmogelijk is en we ook een 1-0 overwinning wisten te boeken in de voorbereiding. Het gevaar zit hem dan misschien wel vandaag in onderschatting, dus super belangrijk om daar voor te waken.

De wedstijd komt maar langzaam op gang. Zonder noemenswaardige momenten gaan de eerste 11 minuten voorbij. De eerste echte grote kans is voor Sparta en leidt ook direct tot de 0-1. Goed doorgaan van Mats aan de linkerkant, hij kan met links een fantastische voorzet produceren en de instormende Tijn weet deze voorzet in het net te werken. Prima goal. Sparta heeft het veldoverwicht en ook wel het beste van het spel maar is te slordig in balbezit. Er lopen een paar handige voetballers rond bij onze tegenstander en die krijgen eigenlijk te veel ruimte voor hun handelingen. We worden dan ook gewaarschuwd in de 17e minuut met een schot maar Wout weet het schot met zijn voet te bedwingen.

Ook wij krijgen een mooie kans, de keeper is al verslagen maar de verdediger weet de inzet van Miguel nog te pareren. Ook een goede corner van Abgar wordt helaas niet met het hoofd door Mats in het doel gewerkt, net naast. Feitelijk wachten we op de 0-2 en dan is er een ongelukkig moment van Mick in onze 16. Een voorzet van Victoria komt ongelukkig op de arm van onze Mick terecht en de scheids legt de bal op de stip. Onhoudbaar, dus staan we ineens gelijk, 1-1.
Wij creëren nog 2 goede kansen waarbij een knalharde kopbal van Miguel via de lat en de paal net voor de lijn weer uit de doelmond stuitert. Deze had meer verdiend. We gaan rusten met 1-1 op het scorebord.

In de rust wordt aangegeven dat we de betere ploeg zijn maar dat we te slordig zijn in balbezit en bij balbezit tegenstander er te ver afstaan. Hierdoor komen zij meer in de wedstrijd dan ze eigenlijk zouden moeten. Jip gaat eraf en we brengen Lorenzo. Hierdoor verschuift Miguel naar de spitspositie en komt Lorenzo op de vleugel terecht. Vol goede moed betreden we voor het tweede bedrijf het speelveld.

Al direct hebben we een goede kans, een mooi schot van Mats wordt gepakt door de keeper. Bijna in dezelfde minuut moet ook onze keeper redding brengen op een schot van Victoria. Maar de verdiende voorsprong volgt al snel. Een schitterend passje van Miguel op Mats zet 3 spelers van Victoria op achterstand van de lopende Mats en die komt in een 1 op 1 situatie met de keeper terecht en maakt de 1-2 voor Sparta. Mooie goal.
Helaas kunnen we er slechts 5 minuten van genieten want door erg slecht ingrijpen kan een speler van Victoria gewoon doorlopen en brengt de stand weer gelijk. 2-2

We brengen Duuk H. en Tijn gaat eraf. Douwe weet op het middenveld een goede interceptie te plegen en besluit dan maar om eens uit te halen. Zijn schot suist richting de kruising maar de keeper is zeer alert en weet goed te redden. Ook Max halen we eraf en brengen nu Duuk van R. Hierdoor krijgen we wat meer verschuivingen op het veld en we hebben even nodig om de organisatie weer in orde te brengen. Zonder schade overigens.

In de 65e minuut krijgen we een vrije trap. De bal wordt verkeerd weggewerkt en gaat omhoog. Tussen 3 mensen weet Lorenzo de bal onder controle te brengen en deze 3 man te verschalken. Zijn schot belandt op de paal, maar Miguel is alert in de rebound en zijn schuiver vindt wel het doel. We staan voor de derde keer op voorsprong deze middag. Dit geven we niet meer weg. De resterende 15 minuten zijn spannend maar echt grote kansen zijn er niet te noteren en zeker niet voor Victoria. Wel is er nog een scrimmage in de 16 van Victoria maar het uiteindelijke schot vliegt over de deklat.

We noteren met deze 2-3 winst de derde overwinning op rij en dat is een prima prestatie als we zien waar we voor de winterstop vandaan komen. Toen waren er ook wedstijden die we niet goed speelden maar die gingen dan ook vaak verloren. Nu zijn we in staat om slechte wedstrijden wel over de streep te trekken en dat is een compliment aan de boys. Goed gedaan.

Volgende week een mooie kraker. Uit naar Avanti Wilskracht, de koploper, met maar 3 verliespunten minder dan ons, dus bij winst……………..staan we gelijk met hen. Abgar en Miguel spelen dan tegen hun oude ploeggenoten, hoewel Miguel verstek moet laten gaan. Wij hopen dan wederom op de ondersteuning van de fans want die waren vandaag in grote getalen aanwezig. Super bedankt.

Opstelling:
Wout, Max (60. Duuk van R.), Mick, Douwe, Lucas, Jonas, Tijn (50. Duuk H.), Abgar, Jip (40. Lorenzo), Mats en Miguel (75. Jip)

12. 0-1 Tijn (Mats), 30. 1-1 penalty Victoria, 43. 1-2 Mats (Miguel), 48. 2-2 en 65. 2-3 Miguel (Lorenzo)