Voor Sparta was het belangrijk om weer eens een overwinning te halen. De laatste vier wedstrijden leverden welgeteld 2 schamele puntjes op. Gezien de wedstrijden had Sparta er wel meer verdiend maar dat telt helaas niet. Het gaat bij een overwinning nog steeds om dat je er 1 meer moet maken dan je tegenstander. En dat gebeurde zaterdag gelukkig wel tegen een goed georganiseerd spelend Den Ham.

De eerste helft ging de wedstrijd een beetje gelijk op al had Sparta vaker de bal. Den Ham trok zich terug op eigen helft en stond goed te verdedigen. Bij balverlies van Sparta kwamen ze er snel uit en dat leverde twee gevaarlijke momenten op in de eerste helft. Eerst was er een goede verdedigende actie van Atif Arabou nodig om een doelpunt te voorkomen. Kort daarna kon de keeper van Sparta met een prima redding zijn doel nog leeg houden. Sparta was gewaarschuwd en moest vol aan de bak voor een goed resultaat. Via Jorn Jonge Poerink kreeg Sparta mogelijkheden om de score te openen. Eerst ging zijn kopbal net naast en later raakte hij de bal helemaal verkeerd toen hij vrij voor de keeper werd gezet. Vlak voor rust nog een vrije bal voor Sparta die de keeper goed pakte.

Na de rust ging het tempo bij Sparta omhoog en werd Den Ham ver terug gedrukt. Dit leverde enkele mogelijkheden op zonder dat de keeper echt aan het werk werd gezet. Den Ham kwam in die fase nog nauwelijks over de middellijn. In de 79e minuut dan de voorsprong voor Sparta door een doelpunt van Jorn Jonge Poerink. Hij schoot een afgemeten voorzet van Luuk de Haan prachtig strak lang de paal binnen, 1-0. Sparta kon maar kort van die voorsprong genieten want 5 minuten later was het alweer gelijk. Een diepe bal werd verkeerd ingeschat door Quirijn Kiers die buiten de zestien de bal mistte. Hierdoor kon de spits van Den Ham de bal makkelijk binnen schieten, 1-1. Sparta ging nog aanvallend wisselen om toch de driepunten binnen te halen. Eerst was het Luuk de Haan die de winnende op schoen had maar vrij voor de goal schoot hij over. In de laatste minuut lukte het alsnog door een doelpunt van Daan Akkerman. Hij werd goed vrijgespeeld en schoot de bal goed in de verre hoek binnen, 2-1. Over de hele wedstrijd gezien was een gelijkspel meer gerechtvaardigd geweest. Maar nu trok Sparta aan het langste eind waar het in voorgaande wedstrijden aan het kortste eind trok.

Opstelling: Quirijn Kiers, Tim ter Huerne (69. Randy Pater), Maikel Boelema, Lars Bult, Atif Arabou (85.Jelmer van Herwijnen), Gabriël Genc, Jorn Jonge Poerink, Alessio Pinna (69. Imar Bult), Luuk de Haan, Danny Reinders, Daan Akkerman.

79 minuut 1-0 Jorn Jonge Poerink
84 minuut 1-1 Den Ham
90 minuut 2-1 Daan Akkerman