De eerste overwinning pakte Sparta in het thuisduel tegen mede promovendus Grol uit Groenlo. Uiteindelijk werd het 2-1 voor Sparta maar een andere stand behoorde zeker tot de mogelijkheden deze wedstrijd. Vanwege een blessure bij Bram Heesen speelde Jelmer van Herwijnen op zijn positie in de verdediging. Sparta speelde vandaag in de volgende formatie: Quirijn Kiers, Jelmer van Herwijnen, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers, Tom Weeren, Gabriël Genc, Jorn Jonge Poerink, Luuk de Haan, Daan Akkerman, Danny Reinders.

Grol was in de beginfase de ploeg waar de meeste dreiging vanuit ging. Een cornerbal werd net over gekopt en kort daarna ging een schot voorlangs. Pas na een kwartier kon Sparta voor de eerste keer hier iets tegenover stellen. Door een mooie combinatie verscheen Jorn Jonge Poerink alleen voor de keeper van Grol. Dit was de kans om de score open te breken maar de keeper kwam als overwinnaar uit dit duel en bleef het 0-0. Sparta kreeg daarna wat meer grip op de wedstrijd zonder grote kansen te krijgen. Grol kreeg na slordig balverlies een grote mogelijkheid maar keeper Quirijn Kiers redde heel knap. Vlak voor rust een hele sterke fase van Sparta maar vergat het om de trekker over te halen. Met kunst en vliegwerk van de verdedigers en keeper van de bezoekers ging te bal er maar niet in. Tot scoren kwamen de ploegen niet waardoor het eerste bedrijf eindigde zonder treffers.

Na de thee begon Sparta sterk aan het tweede gedeelte van de wedstrijd. Dit resulteerde in de 51e minuut de voorsprong voor de thuisploeg. Na een diepe bal die langs iedereen heenging was het Daan Akkerman die alleen voor de keeper beheerst de bal in de hoek schoot, 1-0. Grol kreeg hierna de mogelijkheid op de gelijkmaker maar Gabriël Genc kon de bal nog net voor de lijn wegwerken. Na een uur spelen scoorde Sparta de 2-0. Danny Reinders speelde Gabriël Genc vrij en zijn voorzet werd goed binnen geschoten door Jorn Jonge Poerink. Een minuut later miste Daan Akkerman een dot van een grote kans waarmee de wedstrijd gespeeld zou zijn. Grol kreeg meer vat op de wedstrijd en in de 71e minuut kreeg het een penalty, die overtuigend werd binnen geschoten, 2-1. Nauwelijks 3 minuten later kreeg Sparta weer de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Alleen voor de keeper gunde Gabriël Genc de meegelopen Daan Akkerman de kans om te scoren. Helaas was de bal niet op maat en ging deze grote kans verloren. Grol zette nog ene keer aan in de slotfase om de gelijkmaker te maken. Tot twee maal toe wist Quirijn Kiers op schitterde wijze de bal buiten de palen te houden. Zo eindigde deze wedstrijd in een 2-1 overwinning voor Sparta en zijn de eerste punten binnen.

Opstelling: Quirijn Kiers, Jelmer van Herwijnen, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers, Tom Weeren (68. Tim Sprakel), Gabriël Genc, Jorn Jonge Poerink (68. Mats Holtkamp), Luuk de Haan (68. Imar Bult), Daan Akkerman (85. Sam Hesselink), Danny Reinders.

51 minuut 1-0 Daan Akkerman
60 minuut 2-0 Jorn Jonge Poerink
71 minuut 2-1 Luc Berentsen

Volgende week speelt Sparta de uitwedstijd tegen WHC in Wezep. Aanvangstijd is 14:30 uur