Samenvatting Nieuwleusen-Sparta

Na de nederlaag tegen Nieuwleusen moet Sparta even een pas op de plaats maken. In de afgelopen vier wedstrijden wist het maar twee schamele punten te verzamelen. Hierdoor is koploper DOS’37 uit zicht en hebben de achtervolgers, Gramsbergen en Nieuwleusen, Sparta inmiddels ingehaald. Nu waren de drie genoemden ploegen wel de tegenstanders van de afgelopen wedstrijden maar Sparta kan het allemaal zichzelf verwijten. Met simpele tegenstreffers en de kansen zelf niet maken ga je weinig wedstrijden winnend afsluiten. De komende weken zijn er geen competitieverplichtingen en een mooie gelegenheid om daaraan te werken.

Na een minuut stilte vanwege de aardbevingsramp in Turkije en Syrië kwam de wedstrijd langzaam opgang. In de eerste 10 minuten van de wedstrijden schoten beide ploegen een keer op de goal. Na een kwartier voetballen kwam Nieuwleusen op voorsprong. Bij een hoge bal stond de verdediging van Sparta niet goed en kon de spits alleen op keeper Quirijn Kiers af. De aanvaller maakte geen fout en schoot de bal beheerst binnen,1-0. Nog geen twee minuten later maakte Sparta alweer de gelijkmaker. Een goede voorzet van Maikel Boelema kopte Jorn Jonge Poerink goed binnen, 1-1. Sparta nam de wedstrijd in handen en kreeg voor rust nog enkele mogelijkheden. Deze werden allemaal niet goed uitgespeeld of stond het vizier niet op scherp bij de schoten op goal. Nieuwleusen was met hoge ballen dreigend maar gevaarlijk werd het niet. Direct na rust ging Danny Reinders goed de zestien in maar wachtte net te lang om te schieten. Simpel balverlies op het middenveld leidde de voorsprong in voor Nieuwleusen. In eerste instantie kon de tegenstoot nog gekeerd worden maar via een kluts ging de bal via de binnenkant paal er alsnog in, 2-1. Daarna hadden beide ploegen nog een strafschop momentje maar werden allebei weggewuifd door de scheidsrechter. Sparta zette nog wel aan voor de gelijkmaker maar gescoord werd er niet meer.

Opstelling: Quirijn Kiers, Koen Kremers (67. Atif Arabou), Lars Bult, Maikel Boelema, Tim ter Huerne (82. Imar bult), Gabriël Genc, Jorn Jonge Poerink (82. Bram de Kinderen), Alessio Pinna, Danny Reinders, Luuk de Haan (67. Jelmer van Herwijnen), Daan Akkerman.

1-0 Nieuwleusen
1-1 Jorn Jonge Poerink
2-1 Nieuwleusen