Ná 5 wedstrijden in deze competitie en nog geen enkel punt gehaald, kregen we in de kleedkamer het gevoel dat we vandaag een resultaat zouden gaan boeken. Nou dient eerlijkheidshalve gezegd te worden dat ik dat gevoel al wel een vaker heb gehad, maar nog niet had geleid tot daadwerkelijke punten. Maar de sfeer in de kleedkamer was goed. In de wedstrijdbespreking lag de nadruk heel erg op Bal Bezit Tegenstander en wat er dan van onze jongens verwacht wordt. En vooral de middenvelders die hierin een grote rol hebben. En voor iedereen gold natuurlijk duelkracht, vechten voor elke bal en duels willen winnen.

Na een reis van een uurtje richting Zwolle, waar we tegen Berkum moesten aantreden werd er door de scheidsrechter keurig en precies om 12.15 uur gefloten voor het begin. Helaas na precies 2,5 minuut werd er niet goed ingegrepen in het duel en krulde de linksbuiten van Berkum de bal in de verre hoek en stonden we al met 1-0 achter. Dat was wel even een domper, maar ook een situatie die we al vaker mee hadden gemaakt, dus we pakten de draad gewoon weer op. In een wat rommelige fase van beide kanten kreeg Sparta een corner in de 12e minuut die rakelings werd over gekopt door Tijn. Het wedstrijdbeeld was toch wel dat Sparta meer en meer de overhand kreeg maar niet tot grote kansen kwam terwijl juist Berkum wel een grote kans kreeg. Douwe bleef koel om de bal van de lijn te halen.

Maar dan in de 23e minuut krijgen we een uitgelezen kans om de score gelijk te trekken, Jip mag aanleggen van 11 meter, echter, ondanks een overtuigende aanloop, kiest de keeper de goede hoek en weet de penalty te stoppen. Ondanks wederom een domper blijft het spelbeeld dat we toch een licht overwicht hebben in het veld. We gaan met de 1-0 achterstand rusten.

In de rust gaat het dan maar ook over 1 ding: Er is hier een resultaat te halen en dat gaan we doen ook. Allemaal weer fris en opgepept beginnen we aan de 2e helft.

En we krijgen na 5 minuten opnieuw een domper te verwerken. Een grove overtreding op Miguel blijft onbestraft maar Miguel moet het veld wel verlaten en zelfs naar het ziekenhuis om zijn enkel te laten onderzoeken. We brengen Duuk Hagels voor hem en tegelijkertijd brengen we Max voor Tijn en Duuk van Riel voor Mats.

Ook met deze 3 frisse krachten houden we de overhand in het veld maar komen we maar zelden tot grote kansen. Met nog 10 minuten te gaan brengen we Mats terug voor de moegestreden Lorenzo. Vlak daarna is er dan opnieuw een corner voor Sparta, vanuit de schermutselingen voor het doel weet Jip af te drukken en, terwijl de hele bank al opveert, kets de bal tegen de binnenkant van de paal het doel weer uit. Het zit ons ook niet mee, we verdienen minimaal een punt hier. En 2 minuten later moet aan onze kant Wout met een fantastische redding ons in de wedstrijd houden anders staat het zomaar 2-0 en dat zou zwaar onverdiend zijn geweest.

In de 78e minuut krijgen we dan eindelijk loon naar werken. Jonas weet met een mooi balletje Mats te bereiken die draait op het goede moment de goede kant op in het 16 meter gebied en weet dan rustig de 1-1 binnen te tikken. Dat is het minste dat we ook daadwerkelijk verdienden deze middag. De blijdschap in het veld en op de bank is groot. Eindelijk zijn we van die hatelijk 0 af. 1-1 en dat is volkomen verdiend. Met nog een paar seconden te spelen fluit de scheidsrechter af en we gaan met een goed gevoel terug richting Enschede.

Deze wedstrijd is dan uiteindelijk afgerond met een goed resultaat voor Sparta, maar het geeft ook maar aan hoe klein soms de verschillen zijn. Wout moet redding brengen anders valt de 2-0 en uiteindelijk gaan we toch met 1-1 naar huis. Een volkomen terecht resultaat, goed voor de moraal van het team en een beloning voor de strijdlust die geleverd is door de boys.

Volgende week weer een thuiswedstrijd: Alcides uit Meppel komt op bezoek. Thuisvoordeel, zelfde strijdlust en wie weet zit er dan wederom een resultaat in voor onze jongens. We gaan het zien.