Kampioen Sparta moest zijn laatste competitiewedstrijd nog spelen tegen de nummer 2, DOS ’37, uit Vriezenveen. Voor beide teams stond er niets meer op het spel. Sparta was sinds vorige week al kampioen en DOS ’37 kan zich opmaken voor de nacompetitie om een plekje in de 1e klasse. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel door doelpunten van de topscoorders van deze klasse. Beide hebben er 16 gemaakt dit seizoen.

Geheel tegen de verhouding in kwam DOS ’37 in de 13e minuut op voorsprong. Sparta had hiervoor al drie mogelijkheden om zeep geholpen. De laatste voorzet was elke keer net niet zuiver genoeg anders had Sparta al op voorsprong gestaan. De scherpte was er bij de bezoekers een beetje af. Maar de thuisploeg kwam dus op voorsprong door een kopbal van Ronald te Morsche, 1-0. Een voorzet kopte hij fraai binnen bij de tweede paal. Of de warmte parten speelde weet ik niet maar het tempo ging richting zomeravond voetbal. Tegen de rust ging het tempo weer omhoog. In de 43e minuut dan de verdiende gelijkmaker van Sparta. Een slim balletje van Danny Reinders tikte Daan Akkerman knap binnen waardoor de stand 1-1 werd.

In de tweede helft veranderde er niet veel en werd er veelvuldig gewisseld. Kansen werden er nauwelijks nog gecreëerd. Tegen het eind van de wedstrijd kreeg Sparta nog de mogelijkheid, om ook deze wedstrijd, winnend af te sluiten. Een voorzet van de ingevallen Jorn Jonge Poerink was net niet op maat voor de inkomende Daan Akkerman. Zo bleef het bij een gelijkspel en eindigde hier het prachtige seizoen van Sparta.

Opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers, Tom Weeren, Gabriël Genc (89. Lukas Douwsma), Alessio Pinna (89. Luca Renssen), Imar Bult (29. Jorn Jonge Poerink), Danny Reinders (65. Randy Pater), Daan Akkerman.

13 minuut 1-0 Ronald te Morsche
43 minuut 1-1 Daan Akkerman