In de uitwedstrijd tegen koploper Quick ’20 heeft Sparta een terechte nederlaag geleden. De formatie van trainer René Nijhuis was op alle fronten van het voetbal beter dan de Spartanen en dit was ook in de eindstand van 5-1 terug te zien.

Op deze sombere dag werd er om 15.00 uur afgetrapt op het kunstgrasveld van Quick ’20 omdat het hoofdveld (natuurgras) ‘s morgens was afgekeurd. Dat was jammer voor de niet aanwezige toeschouwers door de Corona maatregelen. Anders hadden de thuisblijvers via livestream de wedstrijd kunnen volgen.

Na wat speldenprikjes van de thuisploeg kwam deze al na 10 minuten op voorsprong. De middenvelder werd strak aangespeeld op de zestien en zijn aanname was goed zodat hij direct uit de draai strak het eerste doelpunt binnenschoot, 1-0. Nu verwachte je dat iedereen van Sparta hier wel van geschrokken was en alle schroom van zich afgooide. Maar niets was minder waar want zes minuten later was de stand al verdubbeld. Eerst werd een kopbal van dichtbij nog recht in de handen van Bryan Jonkers gekopt. In dezelfde minuut kon hij de bal wel uit het net halen nadat hij van dichtbij was gepasseerd, 2-0. Quick ’20 zette Sparta goed vast en won vrijwel alle duels zodat Sparta niet in hun spel kwam. Sparta had aanvallend het eerste gedeelte van de wedstrijd nog niets laten zien. Na een half uur spelen kwam Sparta dan eindelijk gevaarlijk voor de goal van Quick’20 waar oud-Spartaan Maarten Meijer onder de lat stond. Een voorzet van Daan Akkerman was net te hard voor de inlopende Jorn Jonge Poerink zodat deze eerste mogelijkheid niet benut werd. Kort hierna belande een schot gelukkig op de paal voor Sparta maar de grootste kans voor rust was voor de bezoekers. Imar Bult werd goed vrijgespeeld en kon alleen op het doel af en moest alleen nog even de bal langs de uitkomende keeper te spelen. Zo net voor rust zou dat een mooie opsteker zijn al was dat wel geheel tegen de verhouding in zijn geweest. Denk dat iedereen van Sparta daar lak aan zou hebben gehad maar Imar schoot niet langs maar tegen de keeper aan en zo werd de ruststand 2-0 bereikt.

De tweede helft was een copy van de eerste helft waar Quick’20 de bovenliggende party was en bepaalde wat er gebeurde. Na 10 minuten spelen in de 2e helft was de score al opgelopen naar 4-0. In de 53e minuut werd een mooie aanval goed binnengeschoten en 2 minuten ging de bal op de stip na een overtreding van Tim op zijn tegenstander. Deze werd ook feilloos in de hoek  geschoten en was Bryan kansloos. Sparta deed via Alessio Pinna nog iets terug en scoorde de 4-1 nadat hij een bal onderschepte op de zestien en goed de bal in de verre hoek plaatste. Het slotakkoord was weer voor Qick’20 dat in de laatste minuut van de wedstrijd nog een doelpunt maakte en zo werd de eindstand 5-1.

Opstelling: Bryan Jonkers, Koen Kremers (68. Nassim Oulad Ben Lahcen ), Rob van Holland, Davide Poledda, Tim ter Huerne (79. Simon Prinsen), Jorn Jonge Poerink, Gabriël Genc, Alessio Pinna (65. Mika Klepper), Daan Akkerman, Danny Reinders, Imar Bult (65. Romin Ahmadi).

10 minuut 1-0 Quick’20
16 minuut 2-0 Quick’20
53 minuut 3-0 Quick’20
55 minuut 4-0 Quick’20
64 minuut 4-1 Alessio Pinna
90 minuut 5-1 Quick’20