Door te winnen van Vroomshoopse Boys blijft Sparta in het spoor van koploper DOS’37. En Vroomshoopse Boys is altijd een zeer lastige tegenstander voor Sparta en dat was afgelopen zaterdag niet anders. Maar aan het einde van de wedstrijd stond er 2-0 op het scorebord.

Het eerste kwartier was voor de bezoekers dat goed aan de wedstrijd begon. Sparta werd teruggedrukt en had geluk dat het niet op achterstand kwam. Een mooie aanval resulteerde in een harde voorzet die door iedereen van Vroomhoopse Boys gemist werd. Sparta herstelde zich en kreeg meer aandeel in de wedstrijd. Na 20 minuten de eerste mogelijkheid voor Sparta. Alessio Pinna werd knap vrij gespeeld voor de keeper maar had voor eigen succes moeten gaan. Hij wilde de meegelopen Daan Akkerman laten scoren maar speelde de bal te kort waardoor een verdediger de bal kon onderscheppen. Kort hiernaar kwam Sparta goed weg dat een afstandsschot op de paal belande. Sparta scoorde op een heel goed moment zo vlak voor rust. In de 45e minuut werd een voorzet van Tom Weeren goed terug gekopt door Daan Akkerman. Hier was Jorn Jonge Poerink weer als de kippen bij en schoot goed binnen, 1-0.

Vroomshoopse Boys begon weer sterk aan de tweede helft maar in een snelle uitbraak kreeg Sparta een strafschop. Nadat Jorn in het zestien onderuit werd gelopen kon Sparta de voorsprong vergroten. Wat niet vaak gebeurd gebeurde nu wel, Daan Akkerman miste deze kans, waardoor de bezoekers in de wedstrijd bleven. Ondanks de druk van Vroomshoopse Boys gaf Sparta maar heel weinig weg. Bij een cornerbal had Sparta wel geluk dat de bal net naast de paal werd gekopt. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Sparta steeds meer ruimte en had de wedstrijd ook eerder op slot moeten gooien. Grote kansen werden gemist maar invaller Bram de Kinderen scoorde vlak voor tijd de 2-0. Een voorzet van Koen Kremers gleed hij goed binnen.

Volgende week is Sparta vrij en de eerst komende wedstrijd is op 3 december. Dan speelt het de uitwedstijd in Almelo tegen PH. Aanvang 15:00 uur.

Opstelling: Quirijn Kiers, Randy Pater, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers, Gabriël Genc, Tom Weeren (66. Berke Bozkir), Jorn Jonge Poerink, Alessio Pinna (73. Atif Arabou), Luuk de Haan (73. Haytam Mahdoub), Daan Akkerman (89. Bram de kinderen).

45 minuut 1-0 Jorn Jonge Poerink
90 minuut 2-0 Bram de Kinderen