Meer foto’s klik hier

Op de eerste thuisoverwinning van Sparta moeten we nog even wachten. Zaterdag ging de ploeg van coach Joost Du Gardijn onderuit tegen PH uit Almelo met 1-2.

Sparta was gedurende de 1e helft de bovenliggende partij maar verzuimde om een grotere voorsprong te nemen. Eerst was het Daan Akkerman die twee mogelijkheden onbenut liet. Eerst schoot hij een voorzet van Koen Kremers niet hard genoeg in zodat de keeper van PH zijn inzet tot corner kon verwerken. Kort daarna had hij pech dat zijn knap ingekopte bal buiten bereik van de keeper op de kruising belande.

Na een half uur spelen kwam Sparta dan toch op de verdiende voorsprong door Danny Reinders. Na een mooie actie en voorzet van Davide Poledda schoot hij de bal met een volley strak in het doel, 1-0. Sparta zette PH goed vast op eigen helft en kreeg nog enkele mogelijkheden. Alleen ontbrak vandaag de zuiverheid en overtuiging om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen.

Sparta vergat dus om het duel voor rust al te beslissen en dat brak de ploeg lelijk op in de 2e helft. Nadat eerst Daan nog een teenlengte te kort kwam op een voorzet van Danny binnen te tikken nam PH het initiatief helemaal over. PH had wat wissels binnen de lijnen gebracht en dat pakte goed uit. Sparta werd teruggedrongen en begon heel slordig te spelen en er lukte nog maar heel weinig bij de thuisploeg.

Eerst moest Bryan Jonkers nog een knappe redding verrichten om de gelijkmaker te voorkomen. Een goed ingeschoten schot kon hij nog net met de vingertoppen uit de hoek tikken. Dit was al een signaal dat PH rook dat er meer te halen viel deze middag. Na iets meer dan een uur spelen maakte PH de gelijkmaker door een geplaats schot in de hoek, 1-1.

Sparta probeerde het nog wel maar het werd steeds onrustiger aan de bal en PH werd steeds gevaarlijker in de omschakeling. Bij een diepe bal was de aanvaller van PH twee verdedigers van Sparta te slim af. In de zestienmeter werd hij voldoende aangetikt waardoor de bal op de stip ging. Dit buitenkansje werd goed benut en kwam de stand op 1-2.

Opstelling: Bryan Jonkers, Koen Kremers, Randy Pater (74. Rob van Holland), Tim ter Huerne, Davide Poledda, Jorn Jonge Poerink, Gabriël Genc, Luuk de Haan (67. Alessio Pinna), Imar Bult (80. Romin Ahmadi), Daan Akkerman, Danny Reinders.

30 minuut 1-0 Danny Reinders
65 minuut 1-1 PH
78 minuut 1-2 PH