Sparta 1 niet door in de beker
Hoewel er nog wel 1 bekerwedstrijd op het programma staat, is Sparta al uitgeschakeld voor de 2e bekerronde. Nadat het vorige week verloren had van SVZW (3-1) ging het nu nipt onderuit in de thuiswedstrijd tegen FC Winterswijk 0-1.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en verdiende uiteindelijk ook geen winnaar. Er was wat meer balbezit voor de gasten uit Winterswijk maar de kansen waren voor Sparta. Zo schoot Danny Reinders hard op de paal na een mooie voorzet van Davide Poledda. Even later kopte Danny een voorzet goed in maar ging de bal op wonderlijke wijze er niet in. Zonder het te beseffen redde de keeper zijn inzet en bleef de bal via hak, onderbeen, kuitbeen op de lijn liggen.

Na rust hetzelfde spelbeeld van de wedstrijd die het meest op het middenveld afspeelde. Beide keeper werden niet echt op de proef gesteld deze middag. Uit een afgeslagen corner van Sparta schoot Gabiël Genc nog op de lat en leek de wedstrijd op een gelijkspel te eindigen. Tot dat een speler van FC Winterswijk in de 85e minuut de bal van 20 meter geweldig in de kruising schoot, 0-1.

Door deze winst van FC Winterwijk en die van SVZW (2-1 winst op Eilermark) gaan die clubs verder in de volgende bekerronde.
Het was niet altijd goed en zorgvuldig maar er werd met veel strijd en passie gespeeld vandaag. Dat was mooi om te zien en dan kan en mag de uitslag net de verkeerde kant op vallen.

Volgende week speelt Sparta zijn laatste bekerwedstrijd thuis tegen GVV Eilermark en die wedstrijd begint om 17.00 uur. Deze wedstrijd is uiteraard niet “om des keizers baard” want dan kunnen de laatste puntjes nog even op i worden gezet door trainer Joost Du Gardijn en zijn trainersstaf. Want na deze laatste bekerwedstrijd start de competitie dit seizoen met een uitwedstrijd in en tegen Den Ham.

Opstelling:
Bryan Jonkers, Koen Kremers (75 min. Rob van Holland), Randy Pater, Gabriël Genc, Davide Poledda, Imar Bult (75 min. Luuk de Haan), Daan Akkerman, Danny Reinders, Romin Ahmadi (62 min. Alessio Pinna), Jorn Jonge Poerink, Tim ter Huerne.

Scoreverloop:
85. minuut Giovanni Malawau (FC Winterswijk) 0-1.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter