Na 2 frustrerende wedstrijden was het programma voor vandaag uit naar HHC Hardenberg. Dit is wederom een moeilijke wedstrijd voor de ploeg uit Enschede. Afgelopen donderdag was er bijzonder fel getraind en die intensiteit en beleving zouden we vandaag ook in de wedstrijd moeten laten zien en dan kunnen we wel een resultaat halen, wellicht. Van een erg uitgebreide wedstrijdbespreking was geen sprake maar wel dat het dus gaat om beleving en energie in de wedstrijd steken. En zeker niet om elkaar af te kraken ook al is het soms frustrerend als het even niet mee zit.

Vijf minuten later dan de geplande tijd werd er afgetrapt en Sparta zakte in en liet het spel aan HHC Hardenberg. Deze kwamen in de beginfase tot 1 a 2 mogelijkheden maar echt gevaarlijk zeer zeker niet. Het eerste echte wapenfeit was voor Sparta en resulteerde ook meteen in de 0-1. Fantastisch voetbal met 1 keer raken over 5 a 6 schijven leidde tot een vrijgespeelde Steven die Pelle wist te vinden en dezelfde Pelle schoot beheerst in de verre hoek de 0-1 binnen.

Er werd goed en fel gestreden door de Spartanen en gedurende de gehele eerste helft waren wij de ploeg met de grootste en beste kansen. Damian moest wel een keer redden op een schot van Hardenberg. Na een half uur spelen is het dan toch 1-1 geworden. Een schot vanaf de zijkant is Damian te machtig. Maar de kopjes blijven omhoog en de strijd wordt aangegaan. Het leidt tot een paar goede kansen voor de bezoekers. Eerst een kopbal van Steven die over gaat, daarna een schot van Steven die werd gekraakt in de 16 en nog een schot van dezelfde Steven die naast gaat, hoewel dat misschien wel de moeilijkste kans was om opnieuw de voorsprong te pakken.

Maar vlak voor het rustsignaal weet in de scrimmage voor het doel van Hardenberg Tim Meerlo de bal met zijn hak (bewust) te verlengen in het doel. Een enorme opsteker qua scoreverloop en misschien wel de terechte voorsprong als het gaat om de kansen voor de beide ploegen. Ruststand dus 1-2.

In de rust benoemen we dat er goed wordt gestreden en dat Hardenberg misschien optisch wel het betere van het spel heeft maar dat daar wel tegenover staat dat wij de beste kansen hadden in de 1e helft. We wisselen bewust niet. Wel spreken we af dat we er alles aan moeten doen om dezelfde energie in de wedstrijd te blijven steken en dat we dan wellicht met een resultaat hier weg kunnen gaan.

De gelijkmaker laat lang op zich wachten, want eerlijk is eerlijk met het verstrijken van de tijd hing de 2-2 meer in de lucht dan de 1-3. Toch wordt het 1-3. Op het uur brengt Damian al een goede redding en 2 minuten later ziet dezelfde Damian kans om met zijn uittrap Luca in een 1 op 1 situatie te brengen. Luca weet het duel te winnen en ziet de keeper te ver voor zijn goal staan. Met een prachtige lob weet hij de keeper te verschalken en de 1-3 te maken. Dit geeft ons wat extra lucht ondanks dat iedereen weet en voelt dat we er nog lang niet zijn.

Nadat HHC de kans op 2-2 al tot twee maal toe had verspeeld weten ze uiteindelijk wel de 2-3 te maken, dit gebeurt vlak nadat we in de 70ste minuut Matthijs konden brengen voor de moe gestreden Steven. Dit betekent nog zeker een dikke 10 minuten billen knijpen want HHC heeft nu toch wel het beste van het spel en dringt enorm aan om er toch nog een gelijkspel uit te slepen. Maar onze jongens geven niet op en blijven vechten voor elke meter. Met nog 5 minuten te gaan is ook Beau aan het eind van zijn latijn en wordt hij vervangen door Daan.

In de 77 minuut volgt er nog een bibbermomentje, maar de bal gaat nog net voorlangs. In de 80ste minuut lijkt het lot dan toch onafwendbaar. Nadat de 3-3 valt uit een vrije trap geeft de scheids echter geen goedkeuring aan die goal maar legt hij de bal op de stip. Met andere woorden in de laatste minuut krijgt HHC de uitgelezen kans om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen.

De teleurstelling is groot bij de spelers en ook op de bank totdat de teleurstelling plaats maakt voor een enorme opluchting want de penalty wordt gemist. In de daarop resterende minuut gebeurt er niets meer en sleept met veel strijd en passie Sparta de overwinning uit het vuur en neemt de 3 punten mee naar Enschede.

Het was spannend tot de laatste seconde en dit resultaat heeft de ploeg verdiend en het is natuurlijk een enorme opsteker voor het team na de 2 afgelopen wedstrijden.

Volgende week uit naar DZOH in Emmen met het goede gevoel van deze wedstrijd om mee te nemen naar Drenthe.