Nu we de najaarscompetitie hebben afgesloten en waar we knap vierde zijn geworden van de 11, staat er nu wel een nieuwe competitie met thuis- en uitwedstrijden op het programma. Het enige verschil is dat we slechts 5 tegenstanders hebben.

Vandaag de start van deze competitie en we speelden tegen een voor Sparta nieuwe ploeg. DZOH uit Emmen, ook een volledig onbekende ploeg voor Sparta, we wisten niet goed wat we er van moesten verwachten. Wel begrepen we, achteraf, dat deze ploeg wat gehavend was, maar wat is gehavend? Ook bij ons ontbraken er spelers. Wout was ziek en Pelle was door droeve omstandigheden niet aanwezig. Gelukkig was Damian uit de JO15 bereid om ons doel te verdedigen en konden de trainers een mooie puzzel leggen voor het strijdplan van vandaag.

En om precies 11.30 uur werd er afgetrapt op veld 3 en binnen de eerste minuut kon Damian zich al onderscheiden door een vrije trap bij de 2e paal tot corner te tikken. Uit de corner die erop volgde werd nog over gekopt. Kortom de wedstrijd was begonnen. Beide ploegen deden hun best om tot goed voetbal te komen waarbij DZOH iets de overhand leek te hebben in het veldspel, maar wij de betere kansen vanuit de omschakeling.

En enigszins verrassend was het dan in de 6e minuut ook al raak voor de thuisploeg. Steven wilde hard op doel schieten maar zijn schot werd geblokt, echter de bal ging wel richting goal en dwarrelde over de, te ver voor zijn goal staande, keeper van DZOH. Een mooie opsteker voor Sparta. En het had 2 minuten later al 2-0 kunnen, misschien wel moeten, staan toen Luca op snelheid de verdediging van DZOH passeerde maar niet in de gaten had dat medespelers er beter voor stonden. Het schot wordt gekeerd door de keeper en de poging van Reno in de rebound scheert voorlangs.

Het duurt wel tot de 21e minuut dat er weer een echte kans te noteren valt, een kopbal van de vrijstaande Niels gaat voorlangs. Een minuut later opnieuw een schietkans voor Sparta, dit keer voor Mathijs, de keeper weet nu nog met de voet redding te brengen. Maar weer 60 seconden later is het wel raak voor onze Withemden. Een snelle pass van Sven van achteruit waarmee hij Luca wegstuurt, die heeft vrije doorgang tot de keeper en hij schuift de bal keurig in de verre hoek. 2-0.

DZOH heeft een paar mogelijkheden gehad, maar in de eindfase gingen de meeste ballen voorlangs. Sparta was vanuit de omschakeling veruit de gevaarlijkste ploeg en ook met de meeste echte kansen. Want met prachtig voetbal komt ook Tim in de eindfase eigenlijk het overzicht te kort om de bal op Steven te spelen die de bal dan vrij voor het intikken heeft. Dit was een mooie aanval en had ook een doelpunt verdiend.

Vlak voor rust is er ook nog een kans voor DZOH te noteren, maar wederom voorlangs en Steven schiet nog een bal in de blessuretijd van de 1e helft in het zijnet.
We zoeken de thee op met een mooie, maar nog niet gespeelde 2-0.

Ons zelf belonen voor de aanvallen en iets meer rust aan de bal zijn wel de belangrijkste items en iedereen voelt wel degelijk aan dat de wedstrijd nog niet binnen is.
We wisselen wel, Douwe komt er bij voor Mathijs, waardoor Niels opschuift naar voren en Douwe op de plek van Niels komt te spelen.

Maar na 4 minuten in de 2e helft gaat de wedsstrijd toch eigenlijk wel in het slot. Een afgeslagen corner van Luca komt bij Steven terecht. Die drukt af van een meter of 20 en het is 3-0. Als dan vanaf de aftrap Tim op de lijn redding moet brengen om de aansluittreffer van DZOH te voorkomen zie je het geloof bij de bezoekers wegzakken.

We brengen Ruben nog omdat Steven er geblesseerd af moet en ook Noah krijgt nog enkele speelminuten maar vanaf de 3-0 gebeurt er eigenlijk vrij weinig meer op het veld. Toch moet tegen het eind Tim nogmaals redding brengen op de lijn en kunnen we de 0 houden. Of toch niet?

Helaas, door een foutje achterin valt dan toch de 3-1 in de 82e minuut, sneu voor de uitstekende keeper Damian die met deze invalbeurt het had verdiend om de 0 te houden.

Al met al een prima start van onze jongens en we gaan met een goed gevoel naar Hengelo volgende week om Tubantia te bestrijden. Een ploeg die we nu 2 keer hebben bestreden en ook 2 keer wisten te winnen. Maar met dat in het achterhoofd kunnen we nu al waken voor lichtzinnigheid. Want ook volgende week zullen we er volop tegenaan moeten.

Het was mooi om te zien dat er weer veel support langs de lijn stond en Roberto dank voor het vlaggen. Wie weet melden zich nog mensen aan om de taak iets meer te verdelen. Laten we hopen dat we in ieder geval ook bij de uitwedstrijden de supporters welkom mogen heten.