Na de spannende wedstrijd vorige week in en tegen Losser, die we in winst konden omzetten, stond vandaag Vogido op het programma. Vogido kennen we van de voorbereiding en is een ploeg waar we rekening mee moeten houden. We stonden vandaag onder leiding van Hilbert Haan, die voor zijn trainerscursus, de wedstrijdbespreking voor zijn rekening nam alsook de coaching in de rust.

De opdracht voor het team was niet anders dan de wijze waarop we normaal spelen. De tactiek bleef dus onveranderd, wel waren de woorden die gebruikt werden anders. Hilbert Haan had de laatste training ook al geleid en als trainer van de huidige JO17-2 is hij geen onbekende. Kortom, goed voorbereid konden we aan de bak.

De eerste fase in de eerste helft is duidelijk voor Vogido, in die eerste 20 minuten komen ze tot drie keer toe alleen op Wout af, maar Vogido is erg slordig in de afronding. Wij kunnen slechts een mooie vrije trap daar tegenover zetten, hierbij schampt Jip met zijn hoofd de bal waardoor deze naast het doel gaat. Vanaf een minuut of 20 komen we beter in de wedstrijd en krijgen we de overhand. Onze organisatie staat goed en de intentie is hoog. En we spelen bij vlagen echt goed voetbal. Het leidt tot schotkansen voor Jonas en Jip maar nog niet tot een doelpunt.

In de 36e minuut krijgen we een vrije trap en de verdediging van Vogido staat echt te slapen. De vrije trap van Abgar gaat naar de volledig vrijstaande Lucas en die haalt onberispelijk uit en daarmee nemen we de voorsprong. Een eerste helft met 2 gezichten maar uiteindelijk wel de verdiende voorsprong voor Sparta.

In de rust geven zowel Hilbert als Geerco aan dat we het echt wel goed doen en dat ze tevreden zijn over hoe het staat in de organisatie en dat de intentie goed is. Er wordt individueel ingegaan op details in wedstrijdsituaties en iedereen neemt deze tot zich. Wel waarschuwen we ons zelf voor de 2e helft want vorige week stonden we met 3-0 voor en werd het snel 3-2. Laten we dat vooral voorkomen.

Bij de aftrap van de tweede helft kun je al aan de opstelling van Vogido zien dat ze vol gas gaan. In deze stormachtige fase, die een dikke 10 minuten duurt is het “alle hens aan dek”. In de eerste 5 minuten heeft Vogido zelfs 3 mogelijkheden maar ze komen niet tot scoren. We halen Duuk Hagels eraf en brengen Miguel, hierdoor krijgen we meer snelheid voorin omdat de ruimtes er komen doordat Vogido aandringt. Inmiddels is de storm gaan liggen en herpakken de withemden het spel weer op waarmee we de eerste helft geëindigd zijn. En we zijn deze storm zonder schade door gekomen.

Nu is het aan ons om kans op kans te creëren, de ruimtes achter de laatste linie van Vogido zijn groot en met onze snelle mensen zijn we keer op keer gevaarlijk. Ook wij komen nog niet tot de goal. Eerst 2 schoten van zowel Jip als Lorenzo , beide net naast. Vlak daarna nog een kans voor Jip maar de bal stuitert te hoog. Ook een schot van Abgar met links wordt tot corner verwerkt.

Dan in de 62e minuut is Miguel erg attent en straft een fout terugspeelballetje genadeloos af, super gedaan door Miguel en we hebben de voorsprong verdubbeld. Even zien we de kopjes hangen bij Vogido en 6 minuten later gaat dezelfde Miguel goed door op links en geeft een goede voorzet af. Mats kan de bal in eerste instantie niet onder controle houden maar in de kluts speelt hij zich vrij en kan 1 op 1 met de keeper aantekenen voor de 3-0. Wedstrijd gespeeld.

Een paar minuten later heeft Duuk van Riel de 4-0 op zijn schoen maar zijn schot gaat net voorbij aan de verkeerde kant van de paal. In de spaarzame aanvallen die Vogido nog probeert weet Douwe met een sliding de voorzet eruit te halen echter de bal komt op zijn steunarm en de scheids wijst naar de stip. Wordt het toch nog spannend?
De penalty wordt benut en er zijn nog 5 minuten te spelen.

Sparta raakt niet in paniek en weet uit een corner van Vogido in een hele goede omschakeling de 4-1 te maken. De bal van Abgar op de weg sprintende Miguel is precies op de juiste snelheid waardoor Miguel alleen op de keeper af kan. En daarmee is de eindstand bereikt.

In een boeiend duel hebben we een prachtige wedstrijd gezien met 5 goals en bij vlagen gewoon goed voetbal. Het scoreverloop is wel in ons voordeel geweest maar dat doet niets af aan de overwinning. Een prima prestatie en ik hoop dat we vooral hebben geleerd wat het betekent om met deze intentie en met deze energie een wedstrijd in te gaan. Hierop kunnen we echt voortborduren. Op naar volgende week, inhaalwedstrijd tegen Victoria. In de winterstop hebben we moeizaam een vriendschappelijk potje in een 1-0 winst kunnen omzetten . Nu is het om het echie dus mouwen opstropen en wederom aan de bak volgende week.

36. 1-0 Lucas (Abgar), 62. 2-0 Miguel, 68. 3-0 Mats (Miguel), 75. 3-1 penalty Vogido en 79. 4-1 Miguel (Abgar)