Op bezoek bij Avanti Wilskracht. Een ploeg met net zoveel punten maar 1 wedstrijd minder gespeeld. Kortom we weten wat ons te doen staat en in de wedstrijdbespreking is de pep-talk niet nodig.
Wel speculeren we kort over de resterende 4 wedstrijden. Mochten we ze alle 4 winnend afsluiten dan konden we wel eens bovenaan het lijstje eindigen. We zouden dan vandaag moeten beginnen met Avanti en dat is zeker niet de makkelijkste van de 4 . De gebruikelijke dingen worden doorgenomen en we staan vol goede moed aan de start.

Avanti blijkt een fysiek sterke ploeg en ze spelen met 5 man achterop, dat was geen verassing voor ons. We hadden rekening gehouden met dit scenario en wisten wat we moesten doen. In het eerste deel gebeurt er niet zo heel veel voor de beide doelen en er is wel degelijk sprake van een echte wedstrijd. We noteren een vrije trap van Avanti en een schot van Lucas maar beide zonder gevaar. Wel een goede kans voor Jip, in de 16 krijgt hij via de kluts de bal en de keeper weet met de voet te redden. Echter in de 21e minuut wordt er een overtreding gemaakt op Mats, maar geen voordeel toegekend terwijl Jip juist 1 op 1 met de keeper staat. Een foutje van de scheidsrechter.

Helaas is het na een half uur 1-0 voor de thuisploeg. Een corner wordt in eerste instantie nog verwerkt maar de voorzet die dan van de ander kant komt mag er nooit komen. De spits weet met een knap schot Wout te passeren 1-0. Helaas is het 5 minuten laten weer raak. Daar waar wij in alle rust balbezit hebben, leiden we onnodig balverlies op het middenveld en met 1 pass in de diepte weet de aanvaller met een lobje Wout te passeren. De terug stuiterende bal tegen de paal wordt vervolgens binnen getikt.

Zo gaan we rusten met een 2-0 achterstand die eigenlijk niet had gehoeven. We kunnen spreken van een echte wedstrijd en we doen het echt niet onaardig. Maar in dit soort potjes zie je wel dat wanneer de tegenstander ook goed is dat het om kleine dingen gaat en die worden dan ook zo maar afgestraft. Maar met een wat moeizaam begin staan we nu goed en zijn we fel en stoppen we goed energie in de wedstrijd. Ondanks de 2-0 achterstand hebben we het gevoel dat het nog niet gespeeld is, maar we moeten we er wel zelf in blijven geloven. Ja, fysiek is de tegenstander verder dan ons, maar uit de duels blijven en proberen niet te snel de lange bal te spelen is het devies. De ruimtes liggen, als zo vaak, aan de zijkanten.

We betreden het veld weer en al snel merken we dat Avanti het spelbeeld heeft verandert naar de voorsprong verdedigen en hopen op uitvallen. Eerste schot is ook voor Avanti en de opvolgende corner levert niets op. Op een vrije trap van ons levert Mats een poeier in een keer op de slof maar die zwaait af. Op een andere vrije trap krijgt Lucas de kans om uit te halen maar ook zijn schot treft geen doel. We brengen Tijn voor Duuk en dat levert al snel een grote kans op voor ons maar helaas redt de keeper op de inzet van Tijn. Dit had de aansluittreffer moeten zijn. Ook in de corner die er op volgt weet Jip de bal op de lat te krijgen en niet tegen het netje. Op dit soort momenten bekruipt je het gevoel dat de bal er niet in wil vandaag.

En dan treft Avanti in één van de omschakelmomenten wel het doel en weten we dat de wedstrijd gespeeld is. Daar waar wij eigenlijk wachten op de 2-1 staat het nu 3-0 en is het dus klaar. In de allerlaatste minuut weet Avanti zelfs de eindstand nog op 4-0 te zetten, maar dat geeft niet helemaal de verhoudingen weer die op het veld aanwezig waren deze middag. De 4-0 nederlaag doet vermoeden dat we zijn weggespeeld maar daar is geen sprake van. We hebben dit seizoen veel progressie gemaakt en we hebben er een echte wedstrijd van kunnen maken. De spelers zelf vonden dit vlak na de wedstrijd zeer zeker niet, maar wellicht is er na een paar nachtjes slapen toch wel een beetje een ander beeld ontstaan bij de boys.
De teleurstelling was groot en begrijpelijk maar wees niet te hard voor jezelf.
De kansen op een mogelijk kampioenschap kunnen we wel vergeten maar dat geeft ons wel de mogelijkheid om lekker vrijuit te voetballen in de laatste 3 wedstrijden. Te beginnen a.s. zaterdag in en tegen Hellendoorn.

Opstelling:
Wout, Max, Mick, Douwe, Lucas, Jonas, Lorenzo, Abgar, Jip, (60. Duuk van R.) Mats en Duuk H.(55. Tijn)

Scoreverloop:
30. 1-0, 35. 2-0, 65. 3-0 en 80. 4-0

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter