Vandaag de start van fase 2 en direct tegen een nieuwe tegenstander in de poule. Victoria 28 komt op bezoek en die hebben het goed gedaan in een andere poule in fase 1. Wij zijn benieuwd hoe wij ervoor staan vandaag en met name tegen deze nieuwe tegenstander.

Na de aftrap is wel direct duidelijk dat we vandaag met een gelijkwaardige tegenstander te maken hebben. Het spel bevindt zich voornamelijk op het middenveld en er zijn weinig situaties voor de beide doelen waar te nemen. Toch weet Sparta in de 15e minuut de score te openen, een mooi balletje met gevoel van Dani op Duuk Hagels. Die staat nu alleen voor de keeper en weet rustig af te ronden 1-0. Er volgt een leuke wedstrijd met over en weer mogelijkheden en kansen. De kansen zijn wel voor Sparta maar die weet deze nog niet om te zetten naar een 2-0 voorsprong. De eerste echte grote kans voor Victoria is precies op het half uur. Een harde voorzet gaat via een kopbal ruim over het doel van Damian. De grootste kans is een paar minuten later voor Victoria. Een snelle uitbraak en de aanvaller komt 1 op 1 met de keeper maar hij tikt de bal net naast de, voor hem, verkeerde kant van de paal. En dan wordt het toch 1-1, de scheidsrechter maakt een fout, hij constateert een overtreding die er eigenlijk geen is en ook nog eens buiten de 16, maar hij geeft wel een penalty aan Victoria. Zo gaan we dus rusten met een 1-1 stand.

In de rust bespreken we dat elke spelers even voor zichzelf stil moet staan bij de acties die hij maakt. Levert elke actie het rendement op wat het team nodig heeft? In een aantal gevallen is dat maar het geval. Simpel spelen en de oplossing voor het team is vaker een balletje over 5 meter naar een medespeler dan ingewikkelde oplossingen zoeken. Ook het hanteren van de lange bal leidt in 9 van de 10 gevallen tot balverlies. Eenvoudiger en via het middenveld spelen is beter voor het team. We gaan de tweede helft wel met dezelfde energie en intentie de wedstrijd weer in, want dat is vandaag goed. We brengen 1 wissel, Filip komt erbij voor, de van een langdurige blessure teruggekeerde, Malik.

In de eerste 6 minuten na rust weten we al 1 goede kans te creëren en zelfs op een 2-1 voorsprong te komen. Nadat Jip net over heeft geschoten en een schot van Victoria bij ons in het zijnet belandt, weet Jonas via een vrije trap te scoren. Echter een paar minuten later heeft de spits van Victoriavrij spel om de 2-2 te maken, echter zijn schot gaat over en komen de bezoekers dus niet dichterbij. De kansen nemen wat toe, vanuit een corner weet Lucas de bal, helaas, net niet binnen te schieten en moet Damian aan de andere kant een goede redding brengen. Maar ook de keeper van Victoria brengt knap redding op een vlammend schot van Dani.

Na 60 minuten brengen we Zakarios en Thijs, de laatste geeft meteen zijn visitekaartje af met een hard schot in het zijnet. De moegestreden Jip en Pim mogen plaats nemen op de bank. In deze fase hebben we duidelijk de overhand, we hebben behoorlijk wat mogelijkheden en Victoria komt er voorin niet meer aan te pas. Wij zijn nu echt op jacht naar de 3-1 en dus moeten we nog wel rekening houden met een snelle uitval van Victoria. De bevrijdende goal komt er dan toch. Eerst moet Duuk van Riel nog gewisseld worden, hij is leeg, en Jip komt weer terug. Diezelfde Duuk weet nog wel een corner te verdienen, deze wordt genomen door Duuk Hagels en Thijs hoeft het balletje alleen maar op zijn koppie te laten vallen en het is 3-1. Met nog een kleine 10 minuten te gaan, moet dit voldoende zijn voor de winst.

Nadat Lucas zijn wedstrijd nog had kunnen bekronen met een doelpunt, helaas zijn schot spatte uiteen op de deklat, fluit de scheidsrechter af. Een terechte en verdiende overwinning tegen een ploeg die het anderen lastig gaan maken. Wij hebben dan deze overwinning al mooi op zak. We hebben geknokt voor de winst en met veel energie, dit heeft geleid tot een mooie en terechte 3-1 overwinning. De complimenten zijn verdiend. Volgende week wederom naar Tubantia, daar hebben we pasgeleden nog een moeizaam gelijkspel behaald. We gaven daar een 3-1 voorsprong bijna volledig uit handen naar een 4-3 verlies. We wisten nog in de slotfase de 4-4 af te dwingen. Daar hebben we dus wat goed te maken.

15. 1-0 Duuk Hagels, 39. 1-1 penalty, 46. 2-1 Jonas en 73. 3-1 Thijs (Duuk Hagels)