Over vorige week is al voldoende gezegd maar gelukkig weinig vastgelegd op papier. Vandaag kan de ploeg, zoals dat zo mooi heet, een reactie laten zien na het echec van vorige week. Helaas gaat het vandaag al niet goed bij de start. 2 spelers verslapen zich en inmiddels is de blessurebank uitgebreid naar 2, Wout en Siebe spelen sowieso niet. Tot overmaat van ramp is de stand-in voor Wout, onze goalie, nog onderweg vanuit een andere wedstrijd waardoor we niet op tijd kunnen beginnen. De scheidsrechter is ons goed gezind en we kunnen 10 minuten later dan gepland aftrappen.

De te laatkomers en de geblesseerden vragen een aangepaste opstelling maar we bespreken het strijdplan en we gaan compact starten. Nadat de scheids het spel heeft gestart gebeurt er eigenlijk niets bijzonders op het veld voor zeker 30 minuten lang. Er zijn geen kansen en geen mogelijkheden te noteren. Het is slecht en slordig van beide ploegen. Er is een standaardsituatie voor nodig om enige vervoering te bespeuren. Helaas was dat wel bij onze gasten uit Almelo, Oranje Nassau. De vrije trap wordt in de 5 meter gepompt en door de wind valt de bal tussen onze keeper en de aanvaller en met een beetje pech rolt de bal vanuit die kluts in ons doel. 0-1. Omdat het toch allemaal al niet mee zat, raakt onze stand-in keeper, Damian, hier ook nog bij geblesseerd. Hij kan het rekken tot aan de thee, maar moet helaas nog wel een tweede keer de bal uit het net halen.
Een eenvoudige diepe bal van Oranje Nassau leidt topt een sprintduel waarbij de spits wint en eenvoudig langs Damian de 0-2 kan binnen tikken.

In de rust gaat Damian er definitief van af en moet we noodgedwongen Pelle in de goal zetten. Wel houden we de moed erin en we hebben nog 40 minuten te gaan om er nog een goede uitslag uit te slepen. Wel spreken we af dat we over het hele veld 1 op 1 gaan spelen. Niemand kan en mag dus verzaken in deze.

Helaas ná 6 minuten in de 2e helft wordt het 0-3, wederom worden we op snelheid geklopt in onze verdediging. Amper bekomen van deze tegenslag, brengt Daan ongelukkig zijn tegenstander ten val in onze 16 meter en geeft de scheidsrechter een penalty. Het positieve van deze middag is dan wel dat Pelle deze penalty keurig weet te stoppen.

Ná een kwartier spelen in de 2e helft is het dan toch 0-4, in een simpel omschakelmoment staat ON met 3 schijven alleen voor Pelle.
We weten de eer nog enigszins te redden in de 66 minuut. Een prima pass van Ruben op de in de diepte weg gesprinte Luca, hij weet de bal onder controle te houden en Tim te bereiken. Die kan de bal nog een keer goed leggen en keurig en beheerst de bal in het netje schuiven.

Vlak voor tijd weet ON nog eenmaal te scoren met een lob vanaf afstand. Daarmee is de eindstand bereikt 1-5. Het was ná vorig week wederom niet goed. Het zit ons even niet mee en we hebben helaas niet een ploeg die makkelijk een wedstrijd kan laten kantelen. Kijken of we volgende week de zaak weer in beweging kunnen krijgen en dat het geluk onze kant een beetje opdraait.

Uit naar Hardenberg, tegen HHC. We hopen op veel support en dat het dan ook maar minder koud mag zijn dan vandaag.