Sparta heeft zaterdag het uitduel in Meppel weten te winnen. Na een ruststand van 0-0 stond er na 90 minuten een stand van 0-3 op het scorebord. Sparta was over de hele wedstrijd beter en dreigende en zo gingen de punten naar de ploeg die daar ook het meeste recht op had.

Vanaf de aftrap speelde Sparta Jorn Jonge Poerink vrij voor de keeper maar deze werd teruggefloten (?) voor buitenspel. Even later kreeg hij de mogelijkheid om de bezoekers toch op voorsprong te zetten. Een diepe bal van Lars Bult kopte Daan Akkerman goed terug maar het schot van Jorn ging recht in de handen van de keeper. FC Meppel liet Sparta het spel maken en bij balverlies ging de bal direct richting de voorwaartsen. Dit leverde de thuisploeg in de eerste helft geen kansen op omdat de defensie van Sparta goed stond. Sparta had veel de bal maar deed daar in de eerste helft te weinig mee. De keren dat Sparta wel voor de goal kwam stond het vizier niet op scherp. Of het schot ging hoog over of de voorzet was niet op maat.

In de tweede helft ging bij Sparta het baltempo omhoog waardoor er ook meer ruimte ontstond op het veld. Dit resulteerde in de 50e minuut dat Sparta op voorsprong kwam. Een goede voorzet van Koen Kremers kwam bij Daan Akkerman. Zijn schot werd nog net voor de lijn gehaald maar Jorn Jonge Poerink was er als eerste bij en tikte de 0-1 binnen. Sparta bleef goed doorgaan en kreeg hierna nog enkele mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Eerst was er een uithaal van Danny Reinders die de keeper nog net tot corner kon verwerken. In dezelfde minuut stond de keeper op de goede plek bij een vrije bal van Alessio Pinna. Met enkele aanvallende wissels probeerde FC Meppel het spel van Sparta te ontregelen en dat had bijna succes. Door niet goed uitverdedigen van Sparta belande de bal bij een van de spitsen van de thuisploeg en deze stond alleen voor de keeper van Sparta. Met een geweldige redding hield Quirijn Kiers zijn doel schoon en voorkwam zo de gelijkmaker. Daarna was het Sparta weer dat de aanval zocht en dat werd in de 73e minuut ook beloond. Danny Reinders begon op het middenveld aan een solo en schoot de bal uiteindelijk in de kruising, 0-2. Het geloof bij FC Meppel in een goed resultaat was hiermee helemaal verdwenen. Sparta kreeg nog diverse mogelijkheden en pas in de 90e minuut schoot Alessio Pinna de 0-3 binnen. Al met al een verdiende overwinning voor Sparta.

Opstelling: Quirijn Kiers, Maikel Boelema, Lars Bult, Tim ter Huerne (64. Randy Pater), Koen Kremers, Jorn Jonge Poerink, Gabriël Genc, Berke Bozkir (90. Thijs Bult), Danny Reinders (85. Imar Bult), Alessio Pinna, Daan Akkerman (85. Luuk de Haan).

50 minuut 0-1 Jorn Jonge Poerink
73 minuut 0-2 Danny Reinders
90 minuut 0-3 Alessio Pinna