Met een overtuigende overwinning van 0-5 tegen De Esch heeft Sparta een goed vervolg gegeven aan de goede reeks van de laatste weken. In deze wedstrijd had Sparta nu wel de hele wedstrijd de overhand.

Sparta kreeg al een mooie kans in het begin van de wedstrijd. Daan Akkerman speelde zich op rechts mooi vrij en gaf de bal goed voor op Danny Reinders die de 0-1 voor het intikken had. Tot ieders verbazing ging de bal er niet in en bleef het nog gelijk. Bryan Jonkers was attent bij een te korte terugspeelbal en voorkwam hiermee een doelpoging van de thuisploeg. Na een kwartier spelen kwam Sparta op voorsprong door een doelpunt van Davide Poledda. Zijn voorzet ging langs vele benen zonder geraakt te worden en belande uiteindelijk in het doel, 0-1.

Kort hierna werd Jorn Jonge Poerink goed aangespeeld door Imar Bult, en de aanname van Jorn was perfect, en schoot beheerst de bal langs de keeper, 0-2. Een verdediger van de Esch moest aan de noodrem  trekken om al heel vroeg in de wedstrijd een grote achterstand op te lopen. Danny Reinders pakte hem de bal af en ging alleen op de doelman af en net buiten de zestien kwam de overtreding. De scheidsrechter kon niet anders dan hiervoor rood geven. In de 36e minuut het mooiste doelpunt van deze wedstrijd gemaakt door Danny Reinders. Vanaf rechts passeerde hij zijn tegenstander en schoot de bal van 20 meter hard en strak in de kruising, 0-3. In de 40e minuut maakt Tom Weeren zijn rentree weer in het 1e elftal nadat hij in de bekerwedstrijd van 05-09-2020 zwaar geblesseerd raakte. Alle succes Tom en mooi je weer binnen de lijnen te zien spelen.

Kort na rust besliste Daan Akkerman de wedstrijd om de 0-4 binnen te koppen. Een schot van Danny Reinders kon de keeper nog keren maar bij de kopbal die hierop volgde van Daan was hij kansloos. Hierna bleef Sparta het betere van het spel houden en bleef ook geconcentreerd spelen. Dat was in de afgelopen wedstrijden wel eens anders maar het bleef nu eenrichting verkeer op het doel van De Esch. Er waren nog enkele mogelijkheden maar die werden niet benut. Maar in de 78e minuut maakte Davide Poledda zijn tweede van deze middag. Een vrije bal van Alessio Pinna werd nog wel gestopt door de keeper maar Davide schoot de rebound strak in de hoek, 0-5. Een zeer terechte uitslag waarin Sparta vanaf de eerste tot de laatste minuut domineerde en nog kansen kreeg om een grotere uitslag neer te zetten.

Opstelling: Bryan Jonkers, Davide Poledda, Maikel Boelema (78. Randy Pater), Rob van Holland, Koen Kremers (40. Tom Weeren), Jorn Jonge Poerink, Gabriël Genc (66. Alessio Pinna), Imar Bult, Luuk de Haan (66. Simon Prinsen), Daan Akkerman, Danny Reinders.

16 minuut 0-1 Davide Poledda
19 minuut 0-2 Jorn Jonge Poerink
36 minuut 0-3 Danny Reinders
49 minuut 0-4 Daan Akkerman
78 minuut 0-5 Davide Poledda