Afgelopen seizoenen was al gebleken dat de wedstrijden tussen IJVV en Sparta altijd iets anders zijn dan de andere wedstrijden. En dat was zaterdag niet anders maar eindigde Sparta dit keer wel met hetzelfde aantal spelers als het begon.

De wedstrijd tegen het nog ongeslagen IJVV was vanaf de eerste minuut tot het laatste eindsignaal spannend met veel strijd en inzet van beide ploegen. Het spel golfde op en neer en zowel de thuisploeg als de gasten kregen niet echt de controle over de wedstrijd. Hierdoor ontstonden er ook hachelijke momenten in de doelgebieden en was het een wonder dat er uiteindelijk maar 1 keer gescoord werd deze middag.

Na 8 minuten kwam Sparta al op voorsprong door een doelpunt van Daan Akkerman. Met een mooie bal van Gabriël Genc werd hij diep gestuurd en zag de doelman van IJVV iets te ver voor zijn doel staan. Met een subtiel balletje over de keeper scoorde hij en kwam Sparta op 0-1. Even later had IJVV de gelijkmaker op de schoen maar de aanvaller van IJVV schoot niet tegen de bal maar eroverheen en kwam Sparta goed weg. Zo ook met een vrije bal van iets buiten de zestienmeter die op de kruising belande. Doelman Bryan Jonkers kon er alleen maar naar kijken en iedereen van Sparta haalde weer opgelucht adem. Daarna kwam er een fase waar zich alles op het middenveld afspeelde zonder doelpogingen aan beide kanten. Nadat eerst IJVV met goede voorzetten vanaf de flanken nog gevaar stichtte voor het doel van Sparta was de grootste mogelijkheid toch voor Sparta. Na een goede uitbraak via Daan kon de keeper van IJVV nog redding brengen maar deze had geluk dat de inzet van Jorn Jonge Poerink door een medespeler net voor de lijn werd weggehaald.

Na rust was het IJVV dat meer druk uitoefende op de verdediging van Sparta maar deze gaf geen krimp en stond uitstekend te verdedigen deze middag. Duels werden gewonnen en was het wel opmerkelijk dat alle twijfelgevallen in het voordeel vielen van de thuisploeg door de arbiter van dienst. Sparta liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en kwam met een meerderheid van spelers er een paar keer goed uit. Jammer dat de eindpass dan niet goed was of dat er verkeerde keuzes werden gemaakt anders was de wedstrijd al eerder beslist.

Grootste kans was er voor Alessio Pinna die van dichtbij in kon koppen maar de bal tegen de keeper aan kopte en in de rebound over schoot. Nu bleef IJVV tot het laatst knokken voor de gelijkmaker maar Sparta hield de rijen goed gesloten. Een mooie overwinning voor Sparta dat volgende week de inhaalwedstrijd speelt in Zutphen tegen Be Quick Z.

Opstelling: Bryan Jonkers, Bram Heesen, Koen Kremers, Randy Pater, Rob van Holland, Gabriël Genc (71. Alessio Pinna), Jorn Jonge Poerink, Davide Poledda, Imar Bult (71. Romin Ahmadi), Danny Reinders (90. Luuk de Haan), Daan Akkerman (90. Nassim Oulad ben Lahcen).

8 minuut 0-1 Daan Akkerman.