Na het echec van vorige week in Groenlo stond er vandaag gewoon weer een wedstrijd op het programma. We ontvangen vandaag Tubantia een ploeg die we kennen uit de voorbereiding en die ook, net als ons, 1 hadden gewonnen en 1 hadden verloren.

Belangrijkste voor ons vandaag was de energie die we bereid zijn in de wedstrijd te steken. De verhalen vooraf in de bespreking kun je nog zo mooi en grappig maken, maar als er op het veld geen strijd en dus energie in de wedstrijd wordt gestoken, dan heeft geen enkele bespreking zin.

Dit was vandaag in orde en dat is natuurlijk goed. We beginnen ook goed. Al na 4 minuten is er een goede kans voor Daan die vanuit een vrije trap rakelings over schiet. Weer 4 minuten later brengt de keeper van Tubantia redding met zijn voet op een schot van Steven. En ook op een schot van Beau weet de keeper goed redding te brengen.
Maar de grootste kans is voor Sven die in de 16e minuut vrij mag aanleggen van 11 meter, echter de inzet is te slap en in de rebound schiet Luca over.

Dan duurt het tot de 31 minuut dat er weer echt een kans te vermelden valt, eigenlijk is het slechts een mogelijkheid voor Sparta. Tubantia heeft helemaal nog geen kansen weten te creëren, slechts mogelijkheden om te komen tot een kans.

Het gaat van beide kanten allemaal wat moeizaam, stroperig is het goede woord. Sparta heeft wel meer balbezit maar het is nog wel slordig in de passing. Toch zijn we de betere ploeg. We gaan rusten met 0-0

Kleine tactische dingen bespreken we en we doen wel een omzetting in de verdediging. We maken te weinig gebruik van de cross-bal waarmee we het spel sneller kunnen laten verlopen. Dat gaan we proberen anders te doen in de 2e helft. We brengen Pelle, die terug is van een blessure voor Noah.

En de tactiek pakt goed uit. Het is Luca die op het midden de bal verovert en kan in de diepte Steven wegsturen, die is met de neus naar de goal op zijn best en rond dan ook keurig netjes af. 1-0 op het scorebord voor de withemden.

Toch wel de verdiende voorsprong gezien het wedstrijdbeeld. Maar in de 47 minuut had het zomaar 1-1 kunnen zijn. De eerste echte grote kans voor Tubantia, maar de bal gaat voorlangs.

Dan gebeurt er iets onverwachts, in de 49e minuut krijgt de aanvoerder van Tubantia de rode kaart. Eerst schiet hij de bal weg en gebruikt daarbij het K-woord en dat wordt niet getolereerd door de scheidsrechter. Vertrekken dus.

Een domper voor Tubantia en wellicht kan Sparta de ruimte nu benutten om makkelijker te spelen. Echter zoals zo vaak tegen een ploeg van 10 spelers. De 10 doen er een schepje boven op en de 11 laten het allemaal een heel klein beetje minder zien. Hierdoor blijft het spelbeeld hetzelfde, geen groter overwicht voor Sparta en Tubantia blijft met de 1-0 achterstand geloven in een goed einde van deze wedstrijd.

Met nog 15 minuten te gaan brengen we Matthijs voor Tim. En vlak na de wissel is er dan toch even een verslapping en komt Tubantia bijna tot de 1-1. Wout houdt zijn doel schoon en in de tegenstoot is het bijna 2-0. Zo blijft het spannend. Tot de 75e minuut. De keeper van Tubantia gaat verschrikkelijk in de fout en dat wordt genadeloos afgestraft door Pelle. 2-0. Wedstrijd gespeeld. In de slotseconde maakt Luca er zelfs nog 3-0 van op een mooi passje van Pelle.

De wedstrijd is terecht gewonnen door Sparta en de ploeg heeft de rug gerekt en zich gerevancheerd voor de nederlaag tegen Grol. Ja voetballend kan het nog wel beter maar elke wedstrijd begint met strijd en energie in de wedstrijd leggen. En dat hebben we goed gedaan vandaag.

Volgende week zijn we een weekje vrij en de week erop, 23 oktober, gaan we naar Zwolle om tegen WVF te spelen. Die ploeg heeft 3 punten uit 3 wedstrijden die zullen er dus op gebrand zijn om ons te achterhalen. Laten we dus gewaarschuwd zijn.