Loopgroep Sparta

Naast voetballers zijn er elke donderdagavond meer sportievelingen actief op het complex van CVV Sparta. Al ruim tien jaar lang traint onder leiding van de gediplomeerde Bert Witvoet een groep van ongeveer acht enthousiaste hardlopers rondom de voetbalvelden. Bert heeft jarenlange ervaring in de loopsport en zelf deelgenomen aan meerdere marathons. 

De training begint om 19.15 uur met een warming up, waarna rek- en strekoefeningen worden gedaan, loopscholing plaatsvindt en een hoofdprogramma wordt afgewerkt. Zowel tussen als tijdens de onderdelen is er ruimte voor plezier en lol. Naast conditionele training wordt er ook gewerkt aan de loophouding en stabiliteit van diverse delen van het lichaam. 

De loopgroep is een gemêleerde groep, bestaande uit man en vrouw, jong en oud, van beginners tot ervaren lopers. De trainingen zijn hierop toegespitst en uit te voeren op eigen niveau. Het belangrijkste is om met veel plezier samen actief bezig te zijn en rond 20.45 uur met een voldaan gevoel naar huis te keren. 

Samen met de groep kan er worden getraind voor persoonlijke doelen en wedstrijden, zoals bijvoorbeeld de Singelloop en alle afstanden van de Enschede Marathon. Daarnaast vindt in januari de Sparta snertloop plaats, altijd een erg gezellig evenement. De contributie bedraagt voor leden van Sparta Euro 7,50 en voor niet-leden 10,- per maand. 

Lijkt het jou leuk om jouw conditie met deze gezellige groep op peil te brengen en/of te houden? Je bent van harte welkom om een aantal keer vrijblijvend mee te trainen! Wil je eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact op met Bert Witvoet tel. 06 22022441