De wedstrijd tegen FC Meppel werd gewonnen door Sparta met 2-1 maar gezien de kansen had de uitslag veel hoger kunnen en moeten zijn. Nu bleef het spannend tot aan het einde van de wedstrijd.

Wat begon Sparta sterk aan deze wedstrijd. Met veel energie en hoog baltempo werden de gasten uit Meppel volledig overlopen. Na 12 minuten stond er al 2-0 op het scorebord en werden er ook nog twee grote kansen gemist. Daan Akkerman schoot in de 2e minuut op de paal en kort daarna kopte Jorn Jonge Poerink net naast. In de 5e minuut kwam Sparta dan toch op voorsprong door een doelpunt van Danny Reinders. Uit een mooie aanval werd Luuk de Haan diep gestuurd en zijn voorzet werd heel strak en hard binnengeschoten door Danny, 1-0. Kort daarna werd een corner snel en kort genomen en werd Luuk de Haan vrijgespeeld die de bal zuiver in de hoek plaatste, 2-0. Sparta bleef doorgaan en kreeg voldoende kansen om de score te verhogen. Met mooie aanvallen werden de spitsen bediend maar konden niet verzilverd worden deze wedstrijd. In de 38e minuut de eerste uitbraak van FC Meppel en dit leverde een vrije bal op. Deze werd prachtig in de kruising geschoten en zo stond het zomaar uit het niets 2-1. Sparta zou het zichzelf kwalijk mogen nemen dat men te laconiek met de doelkansen was omgesprongen waardoor een hogere tussenstand was uitgebleven.

In de tweede helft begon Sparta wederom sterk en hetzelfde spelbeeld was weer zichtbaar. Met snelle aanvallen werd de verdediging van FC Meppel uitgespeeld maar stond het vizier ook in de tweede helft niet meer op scherp. FC Meppel gooide er in de loop van de wedstrijd een schepje strijd op en de wedstrijd kwam wat meer in evenwicht. Ze kwamen ook wat vaker voor de goal van Sparta. Zo belande een schot op de binnenkant van de paal en kon doelman Kiers redding brengen na een schot van dichtbij. Sparta kreeg aan het einde nog mogelijkheden om de wedstrijd te killen, maar pogingen van diverse spelers liepen op niets uit.

De volgende wedstrijd is zaterdag 25 maart HVV Tubantia – Sparta. Aanvangstijd is 15:30 uur!!

Opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers (80. Thijs Bult), Gabriël Genc, Imar Bult (80. Bram de Kinderen), Jorn Jonge Poerink, Luuk de Haan, Danny Reinders (86. Jelmer van Herwijnen), Daan Akkerman.

5 minuut 1-0 Danny Reinders
11 minuut 2-0 Luuk de Haan
38 minuut 2-1 FC Meppel