Na de 2-0 nederlaag tegen Gramsbergen heeft Sparta de aansluiting met koploper DOS’37 verloren. Het was de eerste nederlaag dit seizoen voor Sparta maar dat was niet nodig geweest.

Na een afwachtend begin van beide kanten trok Sparta de wedstrijd al snel naar zich toe. De intenties van Sparta waren duidelijk en Gramsbergen kwam het eerste halfuur niet aan te pas. Hieruit ontstonden wat mogelijkheden maar die werden niet benut. Na een kwartier scoorde Sparta wel door Jorn Jonge Poerink maar de treffer werd afgekeurd voor buitenspel. Sparta bleef goed doorgaan en scoorde enkele minuten later weer door Jorn. Opnieuw werd dit vlagsignaal overgenomen door de scheidsrechter waardoor de stand gelijk bleef. Na een halfuur nam de druk van Sparta wat af en kwam de thuisploeg wat meer in de wedstrijd. Dit leverde ook enkele mogelijkheden op maar de verdediging van Sparta stond elke keer op de goede plek. Gramsbergen moest het doen met enkele afstandsschoten en die werden goed gekeerd door de keeper van Sparta. Voor rust nog enkele situaties in het strafschopgebied waar de thuisploeg goed wegkwam. Met de ruststand van 0-0 kwam Gramsbergen goed weg en Sparta had zich tekort gedaan.

De 2e helft was door wat omzettingen van Gramsbergen wat meer in balans. Sparta had wel meer de bal zonder gevaarlijk te worden. Een afstandsschot van Lars Bult werd van richting veranderd en ging net langs de paal. Even later schoot Tom Weeren hoog over nadat de bal goed terug werd gelegd. In de 75e minuut een ongeluk moment voor Sparta. Een te korte terugspeelbal op de keeper werd onderschept en de aanvaller van Gramsbergen scoorde beheerst de 1-0. Sparta ging aanvallend wisselen en ging met meer spelers voorin spelen. Hierdoor kreeg Gramsbergen meer ruimte en in de slotfase scoorden ze nog de 2-0.

Opstelling: Quirijn Kiers, Thijs Bult, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers (78. Alessio Pinna), Gabriël Genc, Tom Weeren, Jorn Jonge Poerink (78. Jelmer van Herwijnen), Danny Reinders, Imar Bult, Daan Akkerman.

78. 1-0 Gramsbergen
88. 2-0 Gramsbergen