Dat een doelpuntloze wedstrijd niet perse saai hoeft te zijn bewezen RKZVC en Sparta afgelopen zaterdagavond wel. Beide ploegen hadden aanvallende intenties maar troffen ook elkaars goed georganiseerde defensies deze wedstrijd. Zo golfde het spel op en neer in een behoorlijk hoog tempo. Voor de toeschouwers was dit een aantrekkelijke wedstrijd zonder dat er gescoord werd en de slechte weersomstandigheden. En dit gelijkspel was dan ook een terechte uitslag van deze avondwedstrijd. Bij Sparta keerde Koen Kremers terug in de basisformatie en die was verder als vogt: Quirijn Kiers, Bram Heesen, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers, Tom Weeren, Gabriël Genc, Joris Eppink, Luuk de Haan, Daan Akkerman, Danny Reinders.

De beginfase was voor de thuisploeg die sterk van start ging. Het zette Sparta wel onder druk maar dat leverde geen doelpoging op. Een schot van afstand was het enige wapenfeit die de thuisploeg produceerde in die fase. Sparta kwam daarna wat beter in de wedstrijd en voetbalde goed onder de druk uit. Maar net als bij de gastheren stokte de goed opgezette aanvallen als het vijandelijke doel in zicht kwam. Als er niet over werd geschoten dan werd er wel net iets te lang gewacht waardoor het schot geblokt kon worden.

Ook in de tweede helft kregen beide doelverdedigers weinig werk te doen. Dat kwam mede door het goed verdedigen van beide ploegen. Sparta leek een grote kans te krijgen maar Daan Akkerman werd teruggefloten voor buitenspel. En de ingevallen Mats Holtkamp kwam een teenlengte te kort om een voorzet binnen te glijden. Dat waren de wapenfeiten van Sparta deze wedstrijd en RKZVC stelde daar niet veel meer tegenover. Waar Sparta in voorgaande wedstrijden voldoende kansen creëerde was het vandaag allemaal net niet. Zo eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel zonder doelpunten.

Opstelling: Quirijn Kiers, Bram Heesen (74. Atif Arabou), Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers, Tom Weeren, Gabriël Genc, Joris Eppink (45. Mats Holtkamp), Luuk de Haan (86. Imar Bult), Daan Akkerman (74. Sam Hesselink), Danny Reinders.

Komende woensdag 22-11-2023 speelt Sparta thuis de bekerwedstrijd tegen De Tukkers. Aanvangstijd is 19.30 uur.