Na de goede overwinning op Victoria kunnen we er wellicht vandaag een goed vervolg aan geven tegen Tubantia. Een ploeg die door ons te verslaan is, hoewel we in de eerste fase er nog ternauwernood een gelijkspel uit wisten te slepen. Het wedstrijdplan is zoals altijd en kent geen verrassingen. Helaas is Malik te laat dus hij moet plaats nemen op de bank. Met een kleine omzetting beginnen we aan de wedstrijd.

Nadat de eerste 5 minuten een beetje passief voorbijgingen, was het Duuk Hagels die de eerste kans voor Sparta liet noteren. We nemen de wedstrijd in controle en komen meer en meer in ons eigen spel. Helaas krijgt Filip een tik op zijn knie en mag Malik hem al na 10 minuten vervangen. En in de 17e minuut komen we verdiend op voorsprong. Een geweldige pegel van Jonas van zo’n 25 meter komt op de lat en via de rug van de keeper belandt de bal in het doel. Sommige zeggen dan dat het een eigen goal is maar voor ons is Jonas de enige echte doelpuntenmaker. 0-1

We zijn duidelijk de betere ploeg maar zijn te haastig op zoek naar de 0-2, hierdoor komen er soms te veel mensen voor de bal te spelen en worden we kwetsbaar bij een omschakeling van Tubantia. Echter Tubantia is niet in staat om ook maar mogelijkheden te creëren, laat staan kansen. Ze houden voornamelijk ons tegen.

We gaan rusten met de verdiende 0-1 voorsprong. In de kleedkamer zijn de spelers kritischer dan de staf. Maar we zijn het er allemaal over eens dat we hier met een overwinning naar huis moeten gaan. Er mag ons in ieder geval niet hetzelfde gebeuren als de vorige keer.

Al na 30 seconden in de tweede helft heeft Duuk Hagels al een kansje om de voorsprong te vergroten, helaas kan het hoogstandje niet omgezet worden in een doelpunt. Vlak daarna heeft Jip een schietkans, de keeper weet deze te pareren. En dan wordt het toch 0-2 door Pim, maar helaas dit gaat niet door, buitenspel. Dan is er even een paar minuten wat verslapping aan onze kant en weet Tubantia tot 2 maal toe gevaar te stichten met een kopbal. In beide gevallen leidt het niet tot een doelpunt. Op 50 minuten brengen we drie wissels. Malik wordt nu vervangen door Filip, Sven komt Jebbe aflossen en Lorenzo mag Duuk van Riel vervangen.

Al vrij snel doet Sven van zich spreken, hij is er als de kippen bij om de goed ingelopen Dani te bedienen vanuit een ingooi en daarmee Dani in staat te stellen de score te verdubbelen. Dan gaat het ineens snel. Er volgt een zeer lichte overtreding op diezelfde Dani maar de scheids wijst wel naar de stip. Pim mist deze doorgaans niet en ook vandaag is het gewoon raak. 0-3. Weer 5 minuten later mag Dani een vrije trap nemen en de 0-4 is een feit. Vanaf de aftrap weten we de bal te onderscheppen en met een simpel passje zet Pim Jip vrij voor de keeper en ook hij pakt zijn doelpuntje mee.

In de laatste 10 minuten weet Tubantia nog een eretreffer te maken waardoor we eindigen met een 5-1 overwinning.

Vandaag hebben we opnieuw laten zien dat we in balbezit een goed voetballende ploeg kunnen zijn en kunnen we hoge ogen gooien in deze fase 2. Waar we ons nog wel in moeten verbeteren is de omschakeling bij balverlies. Daar ligt wel ons leermoment. Niet treuren en stil blijven staan als de bal wordt veroverd door de tegenpartij, direct druk op de bal zetten en omschakelen.

Volgende week opnieuw naar Hengelo, zelfs een kwartier vroeger. We gaan dan opnieuw voor de overwinning en hopen dan wederom ons trouwe publiek aan de zijlijn te mogen begroeten.

17. 0-1 Jonas, 55. 0-2 Dani (Sven), 62. 0-3 Pim (penalty), 67. 0-4 Dani, 68. 0-5 Jip (Pim) en 75. 1-5.