Afgelopen donderdagavond zijn in het clubgebouw van Sparta de vertrekkende stafleden van Sparta 1 in het zonnetje gezet. Tevens werd er afscheid genomen van selectiespeler Alessio Pinna die besloten heeft om te stoppen met zijn actieve loopbaan.

Met een toespraak van voorzitter Wim Ooitink, een ingelijst Sparta-shirt en bloemen werden de betreffende stafleden en Alessio Pinna bedankt voor hun bewezen diensten.

Joost du Gardijn

Hoofdtrainer Joost du Gardijn neemt na drie seizoenen afscheid als hoofdtrainer van Sparta. In zijn eerste twee seizoenen gooide corona nog roet in het eten, maar met een fantastisch kampioenschap in het huidige seizoen 2022/2023 zette hij de kroon op zijn werk. Ondanks het feit dat al gedurende het seizoen duidelijk werd dat de wegen van Joost en Sparta zich na dit seizoen zouden scheiden, bleef Joost samen met zijn stafleden en spelersgroep hard werken aan het realiseren van de doelstellingen. Met een indrukwekkende reeks van overwinningen werd het kampioenschap in de tweede klasse J binnengehaald. Een prestatie van formaat en Joost werd terecht geroemd om zijn grote bijdrage in dit succes. Ook werd stilgestaan bij zijn menselijke kwaliteiten die ertoe hebben bijgedragen dat er een hechte spelersgroep is ontstaan. Het ga je goed Joost en weet dat je altijd welkom bent bij Sparta!

 

Peter Coppens

Peter Coppens neemt na liefst dertig (!) seizoenen afscheid als fysiotherapeut en verzorger van het eerste elftal. Rond de kampioenswedstrijd stond de selectie al in kleine kring stil bij dit feit. Een emotioneel moment dat de aanwezigen zeker bij zal blijven. Ook vanuit het bestuur, verwoord door voorzitter Wim Ooitink, nu een zeer terecht dankwoord aan Peter Coppens. Goede- en slechte tijden, hij heeft ze allemaal meegemaakt bij Sparta, maar wat blijft hangen zijn de mooie herinneringen met zijn lange verdiensten voor de vereniging met natuurlijk het kampioenschap dit jaar als kers op de taart. Rondom het afscheid van Peter wordt op dit moment een extra activiteit gepland, meer details hierover volgen spoedig!

 

Alessio Pinna

Alessio Pinna hangt (voorlopig?) zijn voetbalschoenen aan de wilgen en geeft voorrang aan zijn gezin en zijn zakelijke loopbaan. Begonnen als pupil in de jeugdopleiding van Sparta was Alessio onderdeel van een talentvolle generatie spelers die onze jeugdelftallen met diverse kampioenschappen op een hoger (landelijk) niveau wist te brengen. Vanuit de jeugd stapte hij over naar Quick ’20 in Oldenzaal waar hij een aantal jaren op hoog niveau presteerde. Terug bij Sparta manifesteerde Alessio zich als een beweeglijke speler die naast aangever ook zelf goed was voor de nodige doelpunten. In de kampioenswedstrijd tegen Gramsbergen opende hij de score en brak op die wijze de wedstrijd open. Alessio, veel succes verder en we zien je graag terug bij Sparta!

 

Roy Heyl

Grensrechter Roy Heyl neemt na een periode van vijf seizoenen afscheid van Sparta. Nadat zijn zoon pupil van de week was geweest bij een wedstrijd van Sparta 1 raakte Roy echt goed besmet met het Sparta-virus en meldde hij zich aan als grensrechter, op het moment dat daar een vacature voor ontstond. In weer en wind heeft hij de vereniging gediend als betrouwbare en enthousiaste grensrechter van ons eerste elftal. We blijven Roy en zijn gezin sowieso zien bij Sparta. Roy, ook bedankt voor jouw diensten!

De eerste selectie zal in de komende weken nog een aantal activiteiten hebben, met o.a. een eindweekend in Valkenburg. Daarna wacht een welverdiende vakantie, alvorens de voorbereidingen op het nieuwe seizoen gaan beginnen.

Bestuur cvv Sparta Enschede