Samenvatting doelpunten

Na de bekerwedstrijd van afgelopen woensdagavond tegen De Tukkers (3-0 winst), moest Sparta zaterdag aantreden tegen Stevo uit Geesteren. Stevo is net als Sparta een nieuwkomer in de 1e klasse en zij werden vorig seizoen kampioen in de zondag 2e klasse I. Bij Sparta begonnen Atif Arabou en Mats Holtkamp in de basisopstellingen en die was verder: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Lars Bult, Koen Kremers, Tom Weeren, Gabriƫl Genc, Joris Eppink, Mats Holtkamp, Luuk de Haan, Daan Akkerman, Danny Reinders.

Sparta begon wat onrustig aan de wedstrijd door regelmatig slordig de bal in te leveren aan Stevo. Hierdoor ging het wat op en neer in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Na een kwartier spelen het eerste gevaar voor de goal van Stevo. Na een goede aanval was de voorzet net niet op maat voor de vrijstaande Daan Akkerman. In de eerste uitval van Stevo waren zij heel effectief en kwamen in de 16e minuut op voorsprong. Een schot werd nog geblokt door Tom Weeren maar de bal kreeg hierdoor een curve dat hij achter doelman Quirijn Kiers in het doel verdween, 0-1. Sparta ging daarna wat makkelijker voetballen en het tempo werd nog wat opgeschroefd. Na een goed half uur spelen kwam Sparta op gelijke hoogte en had daarvoor al wat mogelijkheden gehad. Eerst was het Luuk de Haan die alleen op de keeper kon gaan maar zijn boogbal miste de juiste richting. Ook raakte Mats Holtkamp de bal niet goed na een snelle aanval over de linkerkant en rolde de bal naast. In de 33e minuut dan de verdiende gelijkmaker voor Sparta. Gabriƫl Genc werd goed aangespeeld en schoot goed tegendraads binnen, 1-1. Voor rust kwam Sparta op voorsprong door een mooi doelpunt van Lars Bult. Na een mooie snelle combinatie met Mats Holtkamp schoot hij de bal hard via de binnenkantpaal binnen, 2-1.

Direct na rust, in de 47e minuut, vergrootte Sparta de voorsprong door een doelpunt van Danny Reinders. Op aangeven van Joris Eppink schoot hij de bal hard achter de keeper van Stevo en werd het 3-1. Sparta bleef daarna de dominante ploeg en stelde Stevo daar weinig tegenover. Een kwartier voor tijd scoorde Joris Eppink de 4-1 op aangeven van Sam Hesselink. Deze kopte de bal perfect terug op de inkomende Joris die goed binnenschoot. In de slotfase scoorde Joris Eppink zijn tweede van vanmiddag en beloonde hij zo zijn goede optreden deze wedstrijd. Op goed terugleggen van Danny Reinders schoot hij van 20 meter goed binnen, 5-1. Een sterk spelend Sparta won deze wedstrijd heel overtuigend.

Opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Lars Bult (82. Jelmer van Herwijnen), Koen Kremers (72. Bram Heesen), Tom Weeren, Gabriƫl Genc, Joris Eppink, Mats Holtkamp (72. Tim Sprakel), Luuk de Haan (72. Sam Hesselink), Daan Akkerman, Danny Reinders.

16 minuut 0-1 Stevo
33 minuut 1-1 Gabriƫl Genc
39 minuut 2-1 Lars Bult
47 minuut 3-1 Danny Reinders
75 minuut 4-1 Joris Eppink
84 minuut 5-1 Joris Eppink

Volgende week gaat Sparta op bezoek naar SVZW in Wierden waar de wedstrijd begint om 14:45 uur.