De eerste officiële wedstrijd van dit seizoen heeft Sparta gewonnen. Tegenstander Tubantia werd met 6-0 verslagen en de doelpunten werden eerlijk verdeeld over beide helften.

Sparta begon heel sterk aan de wedstrijd en na 6 minuten stond er al 2-0 op het scorebord. Bij de eerste goal kreeg de keeper van de bezoekers een terugspeelbal moeilijk onder controle. Daan Akkerman was er als de kippen bij om dit foutje af te straffen, 1-0. Kort hierna een mooie aanval met Koen Kremers en Danny Reinders over de linkerkant. De strakke voorzet werd goed binnengeschoten door Daan Akkerman, 2-0. Sparta hield goed druk op de verdedigers van Tubantia en kreeg hierdoor goede mogelijkheden. Zo ging een schot van Sam Hesselink maar net naast en belande een kopbal van Lars Bult op de kruising. In het eerste half uur kwam Tubantia twee keer dreigend voor de goal van Sparta. Uit een van die uitbraken belande de bal op de paal en kwam Sparta daar goed weg. Uit de eerste aanval hierna vergrote Sparta de voorsprong door een doelpunt van Gabriël Genc. Na een subtiel balletje van Maikel Boelema schoot hij de bal strak binnen, 3-0.

In de rust werden Sam Hesselink en Mats Holtkamp gewisseld door Luuk de haan en Jorn Jonge Poerink.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft met een sterk Sparta dat Tubantia vastzette en veel mogelijkheden creëerde. In de 54 minuut maakte Daan Akkerman er 4-0 van door een voorzet van Danny Reinders binnen te schieten. Vijf minuten later kregen de toeschouwers het mooiste doelpunt van deze wedstijd te zien. Een heerlijke voorzet van Lars Bult werd prachtig binnengekopt door alweer Daan Akkerman waardoor de stand 5-0 werd. Een minuut later werd de eindstand bereikt door een doelpunt van Gabriël Genc. Na een goede actie van Luuk de Haan schoot hij de bal strak bij de eerste paal binnen, 6-0. Na een uur spelen wisselde Sparta nog drie keer maar dat veranderde het spelbeeld niet. Ondanks het overwicht en mogelijkheden die Sparta nog kreeg werd er niet meer gescoord.

Opstelling: Quirijn Kiers, Bram Heesen, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers, Mats Holtkamp (45.Jorn Jonge Poerink), Tom Weeren (60. Tim Sprakel), Gabriël Genc (60. Joris Eppink), Sam Hesselink (45. Luuk de Haan), Daan Akkerman, Danny Reinders (60. Randy Pater).

Scoreverloop: 2e minuut 1-0 Daan Akkerman, 6e minuut 2-0 Daan Akkerman, 33e minuut 3-0 Gabriël Genc, 52e minuut 4-0 Daan Akkerman, 58e minuut 5-0 Daan Akkerman, 59e minuut 6-0 Gabriël Genc