Overwinningen van Sparta op de Bosrand zijn in de historie heel zeldzaam. Voor Sparta zijn dit altijd zeer lastige wedstrijden. Zo ook afgelopen zaterdag maar na 90 minuten kon Sparta de punten wel meenemen naar Enschede.

In vergelijking met de wedstrijd tegen Enter Vooruit had Joost Du Gardijn twee wissels in de basisopstelling aangebracht. Koen Kremers en Luuk de Haan kregen de voorkeur boven Tim ter Huerne en Imar Bult die beiden op de bank begonnen.

De wedstrijd had een hoog tempo waarin Vroomshoopse Boys in het eerste gedeelte de bovenliggende partij was. Het stak meer energie in de strijd dan Sparta en won zo ook meer duels. Eerste voorzet die gevaar opleverde was dan ook voor de thuisploeg. Bal was net te hard voor de inkomende spits en kwam Sparta hier goed weg. Kort daarna verdedigde Sparta slecht uit en werd de bal net over de lat geschoten. Sparta was meteen gewaarschuwd dat het aan de bak moest om hier een positief resultaat te halen. Pas na twintig minuten beet Sparta wat meer van zich af. Een voorzet van Danny Reinders werd hard over gekopt door Daan Akkerman. Sparta kwam beter in de wedstrijd en had steeds meer balbezit maar deed er nog niet bijster veel mee. Zo kregen beide ploegen nog wel een mogelijkheid om de score te openen. Maar beide keepers waren alert en hielden het doel nog schoon. Op slag van rust kwam Vroomshoopse Boys op voorsprong. Waar iedereen van Sparta een overtreding zag liet de scheidsrechter doorspelen. Hierdoor kon de spits alleen op Quirijn Kiers van Sparta af en scoorde de openingstreffer, 1-0.

Na rust een zeer getergd Sparta dat heel sterk aan de tweede helft begon. Na drie minuten maakte Sparta al de gelijkmaker. Luuk de Haan werd diep gestuurd en liet 2 verdedigers achter zich. Alleen voor de keeper maakte hij geen fout en scoorde heel beheerst de 1-1. Sparta ging door en 3 minuten later kwam het al op voorsprong. Een voorzet van Alessio Pinna kwam bij Danny Reinders die hard binnenschoot, 1-2. Lang kon Sparta van de voorsprong niet genieten want heel snel was het al weer gelijk. Waarschijnlijk door de euforie van de snelle voorsprong werd er even niet goed verdedigd. Eerst kon Quirijn Kiers nog een schot van dichtbij keren maar de rebound verdween via de onderkantlat in het doel, 2-2. Sparta herpakte zich weer en voetbalde beter dan de eerste helft. In de 63e minuut kreeg Sparta een vrije bal net buiten de zestienmeter. Deze werd door Danny Reinders prachtig binnengeschoten, 2-3.

Na deze voorsprong was Sparta wel alert en gaf bijna niets meer weg. Het kreeg nog een grote mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. Na een mooie snelle aanval kwam de bal bij Danny Reinders die zijn derde op schoen had. Maar met een knappe redding voorkwam de doelman van VB dat. In de blessuretijd nog een kopbal van Vroomshoopse Boys die net naast ging.

Opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou (81. Tim ter Huerne), Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers, Gabriël Genc, Jorn Jonge Poerink (45. Tom Weeren), Alessio Pinna, Danny Reinders, Luuk de Haan (85. Imar Bult), Daan Akkerman.

44. 1-0 Vroomshoopse Boys
48. 1-1 Luuk de Haan
51. 1-2 Danny Reinders
53. 2-2 Vroomshoopse Boys
63. 2-3 Danny Reinders

De volgende wedstrijd is op 29 april en speelt Sparta thuis tegen PH. Aanvang is 14:45 uur.