Op een geweldige grasmat en in een lekker zonnetje heeft Sparta gedaan wat het moest doen. Maar dit veranderde niets aan de stand op de ranglijst. Zelf winnen om in ieder geval de puntenbuffer met de achtervolgers te behouden. De 2 concurrenten voor de titel deden namelijk hetzelfde. Alle afgereisde Sparta supporters hebben kunnen genieten van een zeer sterk spelend Sparta. Vanaf het begin van de wedstrijd werd Elim onder druk gezet en dat heeft Sparta bijna de hele wedstrijd volgehouden. De einduitslag van 1-7 was zeker niet geflateerd en had ook zo maar veel hoger kunnen uitvallen. Elim had dat te danken aan hun keeper die een paar knappe reddingen had en aan de slordige afwerking van Sparta.

In de 9e minuut ging Luuk de Haan langs enkele verdedigers en zijn voorzet werd goed binnengetikt door de meelopende Alessio Pinna, 0-1. Een prachtig uitgespeeld doelpunt en Sparta bleef met goed combinatiespel de thuisploeg vast zetten op eigen helft. Het was eenrichting verkeer en een paar mooie aanvallen kregen nog niet de beloning die het verdiende. Maar dat veranderde na een klein halfuurtje spelen. In de 25e minuut een identiek doelpunt zoals het eerste alleen nu met andere acteurs. Nu was het Imar Bult die zijn goede voorzet binnengeschoten zag worden door Daan Akkerman, 0-2. Kort hiervoor had hij ook al gescoord maar die werd onterecht afgekeurd voor buitenspel. Net voor rust maakte Danny Reinders nog een mooi doelpunt. Na een goede combinatie werd hij vrij gespeeld voor de keeper en met een subtiel lobje scoorde hij heel beheerst de 0-3.

Ook na de rust begon Sparta weer sterk en maakte bijna direct een doelpunt. Over de linkerkant kwam Koen Kremers goed door en speelde de bal goed breed op Alessio Pinna die de 0-4 maakte. Hierna was het beurt aan Daan Akkerman om zijn tweede doelpunt te maken in deze wedstrijd. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje aangespeeld door Danny Reinders en liet de keeper kansloos, 0-5. Sparta moest nog wel een tegentreffer incasseren wat totaal niet nodig was geweest. Een corner kon zo worden binnengelopen en stond er zomaar 1-5 op het scorebord. Uit een mooie vrijebal scoorde Danny Reinders de 1-6 en later tikte Jorn Jonge Poerink de eindstand van 1-7 binnen.

Al met al een hele goede wedstrijd van Sparta die de vele meegereisde supporters heeft laten genieten. Volgende week zaterdag speelt Sparta thuis tegen Gramsbergen en die wedstrijd begint om 15:00 uur.

Opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers (70. Tim ter Huerne), Gabriël Genc (70. Randy Pater), Tom Weeren (61. Jorn Jonge Poerink), Alessio Pinna (70. Bram de Kinderen), Danny Reinders, Luuk de Haan (20. Imar Bult), Daan Akkerman.

9. 0-1 Alessio Pinna
25. 0-2 Daan Akkerman
45. 0-3 Danny Reinders
48. 0-4 Alessio Pinna
54. 0-5 Daan Akkerman