Sparta heeft vandaag drie zwaar bevochten punten overgehouden in de thuiswedstrijd tegen DZC’68 uit Doetinchem. Trainer Tim Engbers kon vandaag niet beschikken over Jorn Jonge Poerink, die op de laatste training een blessure opliep. Zijn vervanger op het middenveld was Sam Hesselink. Sparta begon vandaag in de volgende formatie: Quirijn Kiers, Bram Heesen, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers, Tom Weeren, Gabriël Genc, Sam Hesselink, Luuk de Haan, Daan Akkerman, Danny Reinders.

Sparta begon voortvarend aan de wedstrijd en dat resulteerde in een vroeg doelpunt van Sam Hesselink. In de 2e minuut kopte hij een cornerbal knap tegendraads binnen, 1-0. Een mooie opsteker zo vroeg in de wedstrijd. Sparta voetbalde makkelijker dan DZC’68 en kwam een paar keer goed door. Zonder dat dit kansen opleverde maar het spelbeeld zich in de eerste fase af op de helft van DZC’68. De bezoekers waren twee keer in de omschakeling dreigend maar die uitvallen werden goed verdedigt. Na een half uur kreeg Sparta een grote kans om de voorsprong te verdubbelen. Een voorzet van Luuk de Haan kwam bij Danny Reinders terecht maar zijn inzet kon nog net voor de lijn worden weggewerkt door een verdediger.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en was het DZC’68 dat de overhand had. Nu wonnen zij de tweede ballen en werd Sparta teruggedrukt. In de 50e minuut viel de gelijkmaker voor de bezoekers. Een hard schot kon keeper Quirijn Kiers nog keren maar in de rebound werd hij alsnog verslagen, 1-1. DZC’68 deed er nog een schepje op en Sparta kon alleen even tegenhouden. Hierna kreeg Sparta weer meer grip op de wedstrijd. Zo kwam Sparta in de 65e minuut weer op voorsprong door een doelpunt van de ingevallen Imar Bult. Na een mooie pass van Bram Heesen schoot hij de bal strak in de korte hoek, 2-1. Lang kon Sparta niet genieten van de voorsprong. Vijf minuten later maakte DZC’68 alweer de gelijkmaker. Een verre ingooi werd goed verlengt en strak binnengeschoten, 2-2. Dit was een domper voor Sparta en nu gingen de bezoekers volop voor de overwinning. Naarmate het einde van de wedstrijd in zicht kwam ging DZC’68 met meer manschappen naar voren. Dit kwam hen duur te staan toen Sparta in de 90e minuut alsnog het winnende doelpunt maakte. Een verre uittrap van Quirijn Kiers schatte de ingevallen Haytam Mahdoub goed in. Hij troefde zijn tegenstander goed af en met een geweldige lob verraste hij de uitkomende keeper en scoorde hij de 3-2.

Opstelling: Quirijn Kiers, Bram Heesen, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers, Tom Weeren (80. Haytam Mahdoub), Gabriël Genc, Sam Hesselink (60. Tim Sprakel), Luuk de Haan (60. Imar Bult), Daan Akkerman, Danny Reinders.

2 minuut: 1-0 Sam Hesselink
50 minuut: 1-1 DZC’68
65 minuut: 2-1 Imar Bult
70 minuut: 2-2 DZC’68
90 minuut: 3-2 Haytam Mahdoub

Komende donderdag 19 oktober speelt Sparta voor de beker. Deze wedstrijd is tegen en in Losser. Aanvangstijd: 20:00 uur.

De volgende competitiewedstrijd is op zaterdag 28 oktober. Hulzense Boys – Sparta en die begint om 14:30 uur.