Aan de thuiswedstrijd tegen Achilles’12 heeft Sparta geen punten overgehouden. Met de kleinst mogelijke nederlaag ging Sparta onderuit in een wedstrijd die geen winnaar verdiende. Bij Sparta startte Joris Eppink in de basis en dat ging ten koste van Sam Hesselink. Als debutant speelde hij een zeer verdienstelijke wedstrijd. De opstelling was als volgt: Quirijn Kiers, Bram Heesen, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers, Tom Weeren, Gabriël Genc, Joris Eppink, Luuk de Haan, Daan Akkerman, Danny Reinders.

Het eerste gevaar was van Sparta dat goed begon aan de wedstrijd. Na een gevaarlijke aanval kwam de bal bij Gabriël Genc maar zijn schot ging over. Na een kwartier werd de druk van Sparta minder en kwam Achilles’12 meer op de helft van Sparta. Daarna kwam de minuut die achteraf de wedstrijd helemaal bepaalde. In de 18e minuut speelde Sparta de defensie van Achilles’12 uit elkaar en kreeg een hele grote kans. Danny Reinders gaf de bal panklaar voor Daan Akkerman maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper van Achilles’12. In de tegenaanval die volgde was er een rode kaart voor Koen Kremers die een speler ten val had gebracht volgens de scheidsrechter. Hij kon dus vroegtijdig douchen en Sparta moest verder met een man minder. De overtreding leverde een vrije bal op die Quirijn Kiers van Sparta goed uit zijn doel hield. De bezoekers kregen hierdoor wel meer balbezit zonder gevaar te stichten voor de goal van Sparta. Na een half uur spelen kwam Achilles’12 vanuit het niets op voorsprong uit een vrije trap. Vanaf de zijkant ging de bal over iedereen heen en belande die rechtstreeks in de verre bovenhoek, 0-1. Sparta had daarna de pech dat een doelpunt van Daan Akkerman net voor rust werd afgevlagd voor buitenspel.

Na rust probeerde Sparta er alles aan te doen om in ieder geval niet te verliezen deze wedstrijd. Met veel inzet werd er geprobeerd om een gaatje te vinden in de verdediging van Achilles’12. Maar deze stond goed georganiseerd waardoor er verder weinig mogelijkheden waren voor Sparta. Achilles’12 koesterde de voorsprong en hield veel spelers achter de bal. Sparta nam richting het eind van de wedstrijd steeds meer risico’s maar het mocht allemaal niet baten. Door de overwinning van Achilles’12 gaat deze Sparta voorbij op de ranglijst.

Opstelling: Quirijn Kiers, Bram Heesen, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers, Tom Weeren (60. Mats Holtkamp), Gabriël Genc, Joris Eppink, Luuk de Haan (76. Haytam Mahdoub), Daan Akkerman (76.Imar Bult), Danny Reinders (60. Sam Hesselink).

30 minuut 0-1 Achilles’12

Volgende week zaterdag speelt weer thuis en dan is de tegenstander FC Winterswijk. Aanvangstijd is 14:45 uur en scheidsrechter van dienst is dan J. Schoonhoven.