Sparta moest de laatste bekerwedstrijd, voor de start van de competitie, spelen tegen Barbaros in Hengelo. De vorige twee bekerwedstrijden werden gewonnen van Tubantia en Achilles,12 maar afgelopen zaterdag kwam Sparta niet verder dan een gelijkspel. Door dit resultaat heeft Sparta zich geplaatst voor de volgende bekerronde. Sparta startte in dezelfde formatie als vorige week: Quirijn Kiers, Bram Heesen, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers, Tom Weeren, Gabriël Genc, Jorn Jonge Poerink , Luuk de Haan, Danny Reinders, Daan Akkerman.

Sparta wilde de lijn doortrekken van de vorige weken maar soms komen alle goede bedoelingen er gewoon niet uit. Te veel spelers haalden zaterdag hun niveau niet waardoor Sparta een mindere wedstrijd speelde. Sparta mocht het spel maken en de gastheren loerden op een foutje in de opbouw van Sparta. Dit resulteerde in een paar mogelijkheden voor de thuisploeg in het eerste kwartier. Zo werd keeper Quirijn Kiers van Sparta getest en ging een schot net over. Sparta stelde daar weinig tegenover in de eerste helft. De verdediging van Barbaros bleef makkelijk overeind en gaf bijna niets weg. Sparta was niet vinnig genoeg, verspeelde vaak makkelijke ballen en als er dan een eindpass kwam, dan was die niet zuiver. Na een half uur kwam Barbaros met een mooi doelpunt op voorsprong, 1-0. Kort voor rust had de thuisploeg een grote kans om de voorsprong te vergroten. Gelukkig ging die kans er niet in en ging Sparta met een minimale achterstand de rust in. Al met al een zeer matige eerste helft van Sparta.

Sparta kwam goed uit de kleedkamer en het tempo ging omhoog. Barbaros werd ver teruggedrukt en kwam niet meer van eigen helft af. Sparta kreeg via Mats Holtkamp, Imar Bult, en Jorn Jonge Poerink kansen om de gelijkmaker te maken. Helaas lukte hen dat niet maar dat lukte Gabriël Genc in de 70e minuut wel. Met een mooie actie speelde hij zich goed vrij en zijn harde schot ging strak in de hoek, 1-1. Daarna schoten beide ploegen nog een keer op de lat en eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel. Dat het volgende week bij de start van de competitie anders moet was iedereen het wel over eens. Sparta speelt dan zijn eerste competitiewedstrijd uit tegen NEO in Borne. Dit duel begint pas om 18:30 uur en u bent van harte welkom.

Opstelling:
Quirijn Kiers, Bram Heesen (70. Joris Eppink), Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers (45. Atif Arabou), Tom Weeren (45. Imar Bult), Gabriël Genc, Jorn Jonge Poerink , Luuk de Haan (45. Sam Hesselink), Danny Reinders (65. Mats Holtkamp), Daan Akkerman.

Scoreverloop:
33 minuut: 1-0 Barbaros
70 minuut: 1-1 Gabriël Genc

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter